Visul oricărui fan de BMW-uri de altădată? Un BMW Seria 5 E39 cu 750 CP sub capotă, scos la vânzare în Germania

14 Iulie 2020, 19:40
Ilie Toma
Cu toţii ştim că BMW Seria 5 din generaţie E39 e unul din cele mai adorate şi apreciate modele de către fanii BMW-urilor de altădată. Veritabile. Construite şi cizelate de ingineri pentru senzaţia aia supremă în condus. Aşa erau aceste maşini, zic majoritatea fanilor BMW.
Ei bine, exemplarul pe care-l puteţi vedea imagini e în stare să cucerească imediat inima nu doar acestor fani înrăiţi BMW, ci şi fanilor altor mărci. De fapt, nu e o Seria 5 obişnuită, ci un M5 din aceeaşi generaţie. Şi nici măcar nu e un M5 obişnuit.
M5-ul standard din generaţia E39 avea sub capotă un motor V8 de 4,938 cu cubi, care livra 400 CP şi 500 Nm. Fără îndoială, sunt parametri care sunt deja de natură să ne cucerească inimile şi minţile. Dar proprietarul acestui BMW a decis să mai monteze şi un compresor mecanic uriaş pe maşina sa, aducându-i astfel puterea maximă la 750 CP!
Maşina a mai primit mici modificări pe ici, pe colo, inclusiv un set de jante BBS cu care, trebuie să recunoaştem, arată foarte bine. E fabricată în 2002 şi a alergat 139,600 km, după cum declară proprietarul său. Şi acum a fost scoasă la vânzare.
Ei bine, şi care credeţi că e preţul acestui BMW M5? Cel mai probabil, dacă v-aţi gândit deja la o cifră, atunci ea e prea mică. Pentru că preţul anunţat e usturător. Tocmai 45,000 euro! Patruzeci şi cinci de mii de euro pentru un BMW E39 fabricat în 2002, chiar dacă înţelegem că e un M5 şi mai are şi motor modificat!
Ştiţi, dacă aveţi un Seria 5 E39 în stare bună, chiar dacă e cu alt motor, poate ar fi cazul să vă gândiţi la o conservare a modelului, pentru viitor? Un fel de investiţie la bursă, dacă vreţi? Că nu de alta, dar maşinile astea, mai ales dacă sunt bine păstrate şi au o istorie curată, au început să coste o întreagă avere!
0
25,070
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!