Wrangler-ul întâmpină concurentul de la Ford cu un V8 de performanţă!

14 Iulie 2020, 11:24
Denis Godorozea
Anticipând premiera celui mai de temut concurent în gama Ford, noua familie Bronco, cei de la Jeep şi-au propus să opună rezistenţă proaspătului rival chiar cu câteva ore înainte de debutul oficial, prezentând o versiune savuroasă pentru Wrangler, una care lipseşte, deocamdată, în gama Bronco. Ei bine, chiar şi în cazul lui Wrangler, aceasta are acum statut de concept.
Noul Wrangler Rubicon 392 Concept are sub capotă unitatea performantă Hemi V8, iar indicele 392 din denumire face aluzie la capacitatea cilindrică a motorului, calculată conform standardelor americane, deci acest benzinar are 392 inch3, echivalentul a circa 6,400 cm3, deci este vorba de faimosul motor de 6.4 litri. Acesta va fi cel mai potent Wrangler din gamă, iar astfel ne putem aştepta la o bătălie crâncenă dintre cei doi constructori în viitor, în materie de performanţe maxime. De menţionat, însă, că precum şi noul Bronco, actualul Wrangler are în portofoliu doar unităţi turbo pe benzină, fie cu 4 cilindri în linie, fie cu V6 sub capotă.

De altfel, acesta este şi primul Wrangler din istorie cu un V8 sub capotă — în trecut acest offroader avea cel mult benzinare V6. Noul Hemi V8 se cuplează la o transmisie automată cu 8 rapoarte şi tracţiune integrală permanentă. Benzinarul dezvoltă 456 CP şi 610 Nm, iar în aceste condiţii offroader-ul poate accelera până la 60 mph (97 km/h) în mai puţin de 5 secunde. Şi da, Wrangler este în continuare un offroader cu cadru dur şi două punţi rigide!
Printre alte picanterii cu care surprinde conceptul este garda la sol mărită cu câţiva milimetri, dar şi modificările tehnice la nivel de suspensie şi platformă, or în mod normal imensul motor nu prea are loc în compartimentul de sub capotă. Afară de cele menţionate, Wrangler 392 Rubicon are un sistem de evacuare ajustabil. Deocamdată nu se cunoaşte, însă, data debutului maşinii în versiunea de serie, nici termenii lansării comerciale.
0
1,849
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!