Acest Gran Coupe preparat de AC Schnitzer este mai rapid decât orice BMW M8 Competition

25 August 2020, 16:33
Denis Godorozea
AC Schnitzer prezintă primul program de tuning pentru BMW M8 în varianta Gran Coupe cu 4 uşi. Tunerii germani au reuşit să stoarcă putere maximă în surplus cu cel puţin 100 CP şi 100 Nm din benzinarul twin-turbo V8 de sub capota sportivei, iar rezultatul a fost obţinut cu modificări tehnice minime. Să vedem exact, deci, ce condimente propune AC Schnitzer pentru M8.
Comparativ cu BMW Seria 8 Coupe în interpretarea M850i, pe care cei de la AC Schnitzer au transformat-o într-un bolid de curse de circuit, în cazul lui M8 Gran Coupe tunerii au ales să nu exagereze cu aspectul exterior al sportivei, limitându-se la un difuzor modificat integrat în bara frontală, două eleroane separate pe capacul portbagajului şi praguri laterale de dimensiuni mai mari. Bineînţeles, sunt prevăzute şi câteva seturi noi de jante din aliaj de 20 şi 21 ţoli. Adiţional clienţii pot opta pentru un sistem de evacuare nou, cu alte terminaţii integrate în bara de protecţie spate şi un sunet mai suculent.
Modificările aplicate propulsorului includ o nouă unitate de control, ce aduce un surplus de 100 CP şi 100 Nm pentru M8 în ambele interpretări, cea de bază şi Competition. În consecinţă, benzinarul twin-turbo V8 de 4.4 litri, ce oferă standard 600 CP şi 750 Nm (625 CP şi 750 Nm în cazul Competition) este capabil acum de 700 CP şi 850 Nm, pe când varianta Competition poate beneficia de un upgrade de până la 720 CP cu un cuplu maxim similar. Opţional poate fi bifat pachetul de modificări pentru suspensie, care include un set de arcuri originale care să reducă garda la sol cu până la 30 mm pe puntea faţă şi până la 20 mm pe puntea spate.
0
1,605
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!