Acest Mercedes-Benz S-Class W140 putea atinge 300 km/h în anul 1992 şi se vinde acum la un preţ de 109,990 euro!

22 August 2020, 17:14
Ilie Toma
Da, cu toţii ştim că generaţia W140 a lui Mercedes-Benz S-Class e una foarte apreciată. Dar parcă nici renumitele motorizări de top S 600 în condiţie foarte bună nu se vând cu asemenea preţuri! Deci, ce e atât de special şi diferit la acest Mercedes-Benz W140 din 1992, încât cei care l-au scos la vânzare acum au îndrăznit să ceară un preţ de aproape 110 mii euro pe el?
Poate are un parcurs foarte mic, ori poate chiar o fi fost conservat în condiţie de nou şi acum a fost scos din vreun garaj de colecţionar? Nu. Pe bordul acestui exemplar sunt 160,186 km.
Deci, care poate fi totuşi secretul? Poate jantele uriaşe vă sugerează ceva? Poate ţevile de eşapament mai speciale şi emblema AMG de pe spate. Hm... Se pare că avem nişte indicii! Da, adevărul e că renumita versiune S-Class S600 n-a fost chiar cea mai puternică a lui W140. Ea a fost cunoscută drept cea mai luxoasă şi opulentă, cu motorul său V12 de sub capotă, fiind şi cea mai puternică dintre motorizările „normale” ale lui S-Class W140. Însă au existat şi exemplare S-Class W140 „vrăjite” în secret de cei de la AMG.
Şi acest Mercedes-Benz S-Class de 110 mii de euro e tocmai un asemenea exemplar AMG original. Raritatea lui venea din faptul că în acei ani AMG oferea oficial versiuni AMG doar pentru modelul Coupe derivat din W140 — CL —, dar nu şi pentru sedanul S-Class W140. Însă în lume existau oameni care vroiau cu tot dinadinsul acel motor V12, cu numele de cod M297, cu cilindree de 7.3 litri (7,291 cm cubi, dacă e să fim mai exacţi) şi cu putere de 525 CP şi 750 Nm.
Şi ce se întâmplă atunci când oamenii vor foarte tare ceva, ce aparent nu există, dar ar putea exista? Corect, se creează un fel de piaţă neagră, neoficială, doar că de această dată distribuitorii de endorfine erau chiar cei de la Daimler.
Cu alte cuvinte, S-Class W140 AMG nu exista oficial, însă dacă te puneai extrem de bine cu cei de la Daimler, şi ajungeai să le fii pe plac, iar pe deasupra mai aveai şi un sac cu bani să plăteşti pentru o asemenea maşină care nu exista oficial, cei de la Mercedes-Benz şi AMG îţi creau un W140 AMG cu motor imens şi 525 CP sub capotă, toţi puşi pe puntea spate. Maşina asta prindea prima sută pe atunci în 5.2 secunde şi putea atinge 300 km/h! Toate astea în anul 1992!
Şi să nu credeţi că au existat foarte mulţi oameni care s-au înţeles cu cei de la Mercedes-Benz şi le-au transmis sacii cu bani pentru aceste maşini. Date oficiale nu există, pentru că maşina oficial nici n-a existat, dar estimările caselor de licitaţii şi a celor ce vânează cele mai rare maşini din lume spun că în total au fost produse între 15 şi 18 asemenea exemplare de W140 7.3 AMG! Între cincispreze şi optsprezece maşini!
Acum e clar de ce maşina asta albă costă atât de mult, nu? Preţul ei nu doar că pare deja foarte decent, dar suntem siguri că-n câteva zile va fi şi vândută fără mari negocieri!
0
13,600
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!