Acesta e noul SUV cu motor V8 din Vietnam care poate atinge 300 km/h!

9 August 2020, 08:38
Ilie Toma
Da, din Vietnam. Deşi această ţară nu e, de obicei, pe lista celor pe care le ştim drept producătoare a unor mărci de auomobile, aici există totuşi o marcă, fondată în 2017 şi botezată VinFast.
Până acum, compania a lansat două modele în gama sa, ambele bazate pe două modele BMW din generaţia trecută — Seria 5 F10 şi X5 F15 — ambele propulsate de motorul de 2.0 litri turboaspirat al bavarezilor. Acum, însă, a venit şi timpul ca marca vietnameză să lanseze un SUV cu un motor mai puternic şi mai opulent, instalat pe acelaşi model bazat pe X5-ul bavarez.
Noului model îi spune President V8 — da, destul de clişeică denumirea — dar acesta are sub capotă un imens propulsor V8 de 6.2 litri. Nu-ţi sună cunoscută o asemena cilindree? Modele americane de la General Motors? Da, de acolo vine motorul!
Sub capota noului SUV vietnamez de lux propulsorul V8 la livra o putere 455 CP şi un cuplu maxim de 624 Nm! Ştiţi la cât ajunge viteza maximă, anunţată de producător? La 300 km/h! Dacă dedesubt n-ar fi platforma lui BMW X5, am zice că vietnamezii aiuresc, dar aşa, cine ştie, o fi şi posibil!
Şi, trebuie să recunoaştem cu toţii că designul modelului nu-l copiază deloc pe X5, reuşind să se detaşeze de donatorul său tehnic. Sigur, nu se putea trece fără unele elemente de kitsch prea opulent, dar în esenţă, atât timp cât toate preluările de tehnologie ale vietnamezilor sunt licenţiate, VinFast President V8 are dreptul la viaţă, nu?

Deci, ce ziceţi de un asemenea SUV cu substrat tehnic german, cu motor american şi design vietnamez?
1
20,195
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!