Aşa arată noua generaţie Subaru BRZ: imagini de calitate cu prototipul camuflat

14 August 2020, 10:26
Denis Godorozea
Contrar speculaţiilor şi temerilor fanilor, Subaru şi Toyota nu au renunţat, totuşi, la segmentul sportcar-urilor mai accesibile, astfel încât BRZ şi GT86 se vor alege cu câte un succesor la aproximativ un an de la pensionarea primelor generaţii. Acum prototipurile celor două modele pot fi surprinse în timpul testelor pe drumurile publice, iar pelicula protectoare care acoperă în întregime caroseria nu ascunde chiar în totalitate elementele stilistice exterioare. Estetic noile BRZ şi GR86 se vor distinge mult de predecesori.
Ei bine, cele două companii au anunţat toamna trecută despre startul lucrărilor pentru noua generaţei a sportivelor, însă acele declaraţii nu au fost acompaniate de prea multe informaţii în timp, iar criza pandemică din acest an a impus mulţi constructori să renunţe la proiecte similare, astfel, exista riscul ca proiectarea noilor BRZ/GT86 să fie oprită. Nu a fost să fie, iar fanii sportivelor japoneze au motiv de sărbătoare, or prototipul din imagini al viitorului Subaru BRZ este, aparent, pe ultima sută de metri de teste, aproape gata de debutul oficial.
Silueta sportivei va fi asemănătoare cu cea a predecesorului, însă elementele exterioare au fost modificate în totalitate şi par să corespundă acum concomitent limbajului stilistic Subaru şi Toyota. Pe lângă aspectul exterior, sportivele vor avea un substrat tehnic absolut nou, pe baza platformei TNGA, iar voci apropiate companiei sugerează că în lista motorizărilor îşi va face loc şi un sistem hybrid clasic. O altă noutate aici este şi benzinarul turbo de 2.0 litri, ce vine să înlocuiască vechea unitate aspirată natural.
Chiar şi aşa, cel mai probabil japonezii nu vor risca să lanseze versiuni de performanţă de top — BRZ şi GR86 trebuie să-şi menţină preţul mai accesibil, iar cei de la Toyota nu pot să-i permită sportivei o rivalitate internă cu sportiva de top GR Supra. Informaţiile complete vor fi dezvăluite în cadrul premierei oficiale, care a fost amânată din cauza pandemiei. Anterior debutul se anticipa în vara acestui an, dar se pare că sportivele vor putea fi savurate abia la începutul anului viitor.
0
1,475
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!