Autonomia reală a lui VW ID.3 este mai mare cu cel puţin 100 km decât cea declarată

26 August 2020, 10:21
Denis Godorozea
Volkswagen anunţă spargerea propriului record de autonomie cu ediţia de lansare a primului electromobil din gama ID. Hatch-ul electric ID.3 1st Pro Performance a reuşit să parcurgă 531 kilometri în trafic real, pe drumurile germane şi elveţiene, pe când autonomia maximă declarată pentru versiunea respectivă constituie 420 kilometri.
Amintim că în ediţia de lansare VW ID.3 optează pe un motor electric de 204 CP şi 310 Nm, situat pe puntea spate, care este alimentat de la o baterie de 58 kWh. În mod normal, electromobilul promite o autonomie de până la 420 km, conform standardului de calcul WLTP, apropiat de condiţiile de rulare reale. Ei bine, se pare că ID-ul germanilor poate parcurge chiar mai mult de atât, cu circa 100 kilometri, şi tot în trafic obişnuit.
Hatch-ul a parcurs din Zwickau, Germania, până în Schaffhausen, Elveţia, 531 kilometri cu un singur plin al bateriilor. Din distanţa totală, 234 kilometri au fost parcurşi pe autostrăzi, pe când 297 kilometri electromobilul a rulat pe trasee naţionale, astfel viteza medie de deplasare la finalul călătoriei fiind de 56 km/h. Important de menţionat, că cel din spatele volanului şi pasagerul nu şi-au limitat confortul la bord, sistemele periferice fiind incluse aproape pe întreaga durată a călătoriei.
Amintim că mai devreme Hyundai a reuşit să seteze un record absolut de autonomie cu un singur plin al bateriilor cu 3 unităţi Kona, cu o distanţă maximă de 1,026 kilometri, însă coreenii au creat condiţii mai favorabile de circuit, aproape fără opriri, pentru a stabili recordul.
1
4,051
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!