Confirmat: copiii din accidentul de ieri cu VW Touareg NU nu erau cuplaţi în scaune speciale

24 August 2020, 12:01
Denis Godorozea
Poliţia a venit azi cu noi informaţii despre accidentul cumplit, produs ieri pe traseul R20 din raionul Rezina, in care a decedat un copil de 6 ani, iar altul de 1 an şi mama acestuia au fost internaţi în spital în stare gravă, după ce maşina lor a lovit puternic un copac de pe acostament. Accidentul s-a produs din cauza adormirii la volan a şoferului.
Ieri noi menţionam că, dat fiind faptul că anume copiii au avut de suferit cel mai mult şi dată fiind natura impactului şi starea automobilului, suspectam că cei doi minori nu erau asiguraţi cu scaune sau cel puţin centură în cazului copilului mai mare. Astăzi poliţia a confirmat această ipoteză, menţionând că nici unul din copii nu era cuplat în scaune speciale, aşa cum prevede regulamentul circulaţiei rutiere. Vă amintim, regulamentul prevede că toţi copiii până la vârsta de 12 ani trebuiesc transportaţi in scaune speciale, conform vârstei, cei mai mari putând sta în scaune de înălţare cu centura maşinii cuplată.
Din păcate, tragedia cruntă de ieri demonstrează elocvent, cu preţul vieţii unui copil nevinovat, cât de iresponsabilă şi periculoasă e transportarea copiilor în automobil fără respectarea normelor de siguranţă.
0
7,029
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!