Copiii se vor simţi în pielea lui James Bond cu maşinuţa Aston Martin DB5 Junior

28 August 2020, 09:51
Denis Godorozea
Proiectele inedite dedicate celor mici iau amploare în industria auto. După copia spectaculoasă Baby II creată de cei de la Bugatti în parteneriat cu compania britanică Little Car Company, acum britanicii au venit cu o replică a lui Aston Martin DB5, numită Junior, cu care micii pasionaţi auto se vor putea simţi chiar în pielea faimosului James Bond! O maşină de vis pentru micuţii fani.
Comparativ cu coupe-ul original din garajul spionului iscusit, DB5 Junior este o sportivă decapotabilă, în format 2:3. Precum şi în cazul Bugatti Baby II, inginerii au creat această capodoperă conform reţetelor celor mai performante automobile reale, or DB5 Junior are un cadru din aluminiu, cu suspensie dublu braţ pe puntea faţă, iar caroseria este realizată din aliaje uşoare. În lungime jucăria specială atinge 3 metri, având o lăţime de 1.1 metri şi o greutate proprie de 270 kg. La interiorul maşinuţii se vor putea adăposti, astfel, chiar şi adulţii. Habitaclul uimeşte cu elemente inspirate de la sportiva originală, cu instrumentar de bord analogic şi un ceas inclus, livrat de brandul Smith.
Precum şi în cazul Bugatti, noul Aston Martin DB5 Junior s-a ales cu un substrat tehnic electrificat, ba unul foarte apropiat tehnic. Maşinuţa are roţi motrice spate, puse în mişcare de un motor electric cu 6.8 CP la activ în varianta incipientă. Motorul este alimentat de la o baterie de 1.8 kWh, ce promite o autonomie de circa 32 kilometri. Există o interpretare de top, însă, numită Vantage. Aceasta va aduce o putere de 13.5 CP şi două baterii de 1.8 kWh, care extind autonomia până la 64 km.
Un alt detaliu extrem de curios este prezenţa diferenţialului autoblocabil pe puntea spate, deci exact precum pe maşinile reale, nu? Mai mult de atât, micii şoferi vor putea selecta unul dintre cele trei regimuri de condus. Regimul Novice limitează puterea maximă la 1.3 CP şi viteza în drept cu 19 km/h. În regimul Expert motorul livrează 6.8 CP, viteza maximă fiind de 48 km/h. Dar există şi regimul Race, creat special pentru competiţii pe trasee închise între micii proprietari de aceste bijuterii.
Probabil aţi şi intuit deja că o asemenea maşinuţă nu poate fi deloc accesibilă — preţul de pornire pentru versiunea de bază constituie 35,000 lire sterline, iar în varianta Vantage poate depăşi chiar 45,000 lire! Per total constructorul planifică să producă doar 1,059 maşinuţe, exact câte unităţi DB5 au produs cei de la Aston Martin între anii 1963 şi 1965.
0
1,849
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!