Cu maşina electrică de la Chişinău la Bucureşti. Kaufland inaugurează în premieră staţii pe o rută de peste 500 de kilometri

5 August 2020, 13:02
Redacţia PiataAuto.md
Kaufland România extinde proiectul de instalare a staţiilor de încărcare rapidă pentru maşinile electrice cu alimentare gratuită pentru clienţi, dezvoltată pentru a sprijini deplasarea cu grijă faţă de mediu. Investiţia de peste 150,000 de euro a fost alocată pentru instalarea noilor puncte de alimentare ce vor asigura ruta Bucureşti - Chişinău.
Astfel, compania continuă investiţiile în sectorul ecologic de transporturi şi contribuie la dezvoltarea unei infrastructuri sustenabile.

Noua rută va oferi peste 500 km ce pot fi parcurşi responsabil, datorită staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice şi va trece prin Bucureşti, Buzău, Focşani, Bacău, Iaşi (în parteneriat cu Renovatio) şi în final Chişinău. Staţiile sunt de tip Fast Charge şi vor oferi încărcare rapidă prin 3 tipuri de prize: CCS şi ChaDeMo (DC până la 50 KW), cât şi încărcare normală cu priză Type 2 (AC până la 22 KW).

Datorită acestor porturi, staţiile de încărcare vor fi compatibile cu tipurile actuale de automobile 100% electrice, precum şi cu cele plug-in hybrid. Mai mult, acestea sunt operate exclusiv de Kaufland şi sunt puse la dispoziţia clienţilor companiei în mod gratuit, cu respectarea unor condiţii, din dorinţa de a susţine transportul eco.

Culoarul cuprinde, în total, şase staţii de încărcare în parcările magazinelor Kaufland din următoarele oraşele, situate la adresele de mai jos:
• Bucureşti — bulevardul Theodor Pallady, nr. 51
• Buzău — str. Frăsinet, nr. 15
• Focşani — bulevardul Brăilei 102
• Bacău — str. Narciselor, nr. 17
• Iaşi — str. Teodor Râşcanu, nr. 6A
• Chişinău — bd. Decebal 99/2 şi str. Mircea cel Bătrân 25/1
Recent, tot în regim propriu, a fost pusă în funcţiune şi staţia din parcarea magazinului Kaufland din Dej (Str. Vâlcele, Nr. 2B). Proiectul de mobilitate electrică va continua cu instalarea de staţii în toate magazinele care se vor deschide până la sfârşitul acestui an financiar.

„De la inaugurarea primei reţele publice de încărcare rapidă a maşinilor electrice din România, acum patru ani, pusă la dispoziţie de Kaufland în mod gratuit, am construit an de an reţeaua, ajungând cu această extindere, la o acoperire de 23 de oraşe. Autonomia în deplasarea cu maşini eco înseamnă viitor. La început, visul nostru era să avem rute care traversează România. Am obţinut acest lucru, iar acum, patru ani mai tarziu, ne extindem reţeaua la nivel internaţional, în premieră, dezvoltând un cordon de transport ecologic între Bucureşti şi Chişinău. Suntem cu totul dedicaţi dezvoltării sustenabile şi în tot ceea ce facem sprijinim comunitatea să se bucure de un viitor mai aproape.", menţionează Valer Hancaş, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

(P).
0
2,143
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!