Culmea discriminării: locuri de parcare pentru femei, inaugurate într-un oraş din Rusia!

5 August 2020, 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Culmea discriminării. Aşa poate fi numită inaugurarea unor locuri parcare special dedicate pentru femei într-un centru comercial din oraşul Kazany din Rusia.
Acestea sunt marcate cu roşu şi au soi de simbol cu silueta unei femei şi litera P alături de ea. Mai mult ca atât, aceste locuri sunt mult mai late, având 4.4 metri lăţime în loc de obişnuiţii 2.5 metri! Iar alături stă montat şi un indicator, pe care scrie cu text ”Parcare pentru cumpărătoare”.
Oficialii centrului comercial zic că s-au inspirat din Europa să facă asemenea locuri de parcare, deşi nu specifică foarte clar unde o fi în Europa asemenea exemple. Ei zic că au făcut locurile mai late nu pentru că şoferiţele n-ar putea parca pe locuri obişnuite, ci pentru a le face încărcarea mărfurilor mai uşoară.

Acum parcarea centrului comercial are 10 asemenea locuri. Dezvoltatorii menţionează că ar putea mări numărul de locuri, dacă acestea vor fi solicitate.
Însă planurile absurde ale celor de la centrul comercial vor fi date peste cap, întrucât ieri poliţia rutieră din regiune le-a trimis celor de la mall o notificare oficială cu solitarea de a elimina aceste locuri de parcare discriminatorii, întrucât ele nu se încadrează în normele legale. Poliţia a menţionat că locuri dedicate pot exista doar pentru persoane cu dizabilităţi, iar divizarea lor în funcţie de gen constituie o discriminare. Insectorii le-au dat termen de 3 zile celor de la mall pentru a elimina aceste locuri, până la 7 august.

Ei bine, de parcă situaţia n-ar fi suficient de absurdă, s-au găsit şi femei vizitatoare ale mall-ului care şi-au arătat susţinerea faţă de existenţa unor asemenea locuri de parcare, declarând că le-ar fi ”comod” să le folosească.
0
2,027
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!