Dramă pentru fanii din Europa: Ford nu planifică să vândă noul Bronco decât în America de Nord

17 August 2020, 11:26
Denis Godorozea
Noua gamă Ford Bronco nu va fi disponibilă în Europa — anunţul a fost făcut chiar de reprezentanţii companiei. Oficialii Ford au sugerat că offroader-ele au fost concepute exclusiv pentru pieţele nord-americane, iar lansarea comercială pe Bătrânul Continent nici măcar nu este luată în calcul. O adevărată dramă pentru fanii modelului din Europa.
Cei de la Ford nu au specificat şi alte motive care au stat la baza acestei decizii, dar se pare că Bronco nici nu este adaptat normelor de poluare tot mai severe din principalele pieţe europene, iar adaptarea propulsoarelor ar putea fi mult prea costisitoare, chiar dacă substratul tehnic este unificat cu pick-up-ul Ranger (în cazul Bronco), model ce poate fi achiziţionat pe cale oficială în Europa. Ei bine, entuziaştii vor putea importa maşina individual şi neoficial, însă cel puţin în primele luni de la lansarea comercială chiar şi această idee va fi aproape irealizabilă, ţinând cont de cererea imensă de care se bucură Bronco în SUA — în primele zile după ce au fost deschise comenzile pentru noua familie Bronco, offroader-ele au acumulat peste 165 mii precomenzi.
Există, totuşi, şanse pentru o lansare limitată în Europa, atunci când Bronco şi Bronco Sport vor beneficia de motorizări electrificate. Acestea îşi vor face inevitabil prezenţa în gama motorizărilor, dar la moment oficialii companiei nu specifică careva termeni de lansare. Amintim că din momentul premierei Ford a anunţat două motorizări pe benzină pentru Bronco — unităţile de 2.3 litri, cu 4 cilindri, şi V6 de 3.7 litri. Modelul mai compact Bronco Sport este disponibil cu benzinarul turbo de 1.5 litri, cu două variante de putere, cu 181 CP sau cu 245 CP la activ.
0
1,761
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!