Fanul Mazda a transformat legendara RX-7, cumpărată cu 1,500 dolari, într-un bolid de vis

3 August 2020, 17:41
Denis Godorozea
Mazda RX-7 este un sportcar iconic în istoria constructorului japonez, o maşină de vis pentru fanii mărcii şi un protagonist al curselor de drift şi tuning-ului de mai bine de 20 de ani. Astăzi putem savura din istoria magnifică a unui fan de RX-7, care şi-a transformat bijuteria achiziţionată cu bani mici într-un bolid de vis.
Este vorba despre o Mazda RX-7 de a treia generaţie (FD), lansată în producţie în 1992. Maşina asta avea sub capotă un singur propulsor, legendarul benzinar rotativ twin-turbo de 1.3 litri, cu 265 CP la activ în cazul cutiei manuale, sau cu 255 CP în cazul cutiei automate (280 CP după facelift-ul din 1996).
Proprietarul acestei Mazda RX-7 a cumpărat maşina în 2013, chiar din Japonia, după care a importat-o în SUA. Cu maşina a făcut cunoştinţă fiind angajat al Forţelor Armate SUA, aflat în Japonia, iar vânzătorul a fost gata să se despartă de această legendă japoneză pentru doar 1,500 dolari americani, deşi maşina a fost la acel moment absolut funcţională.
Inspirat de şcoala de tuning japoneză, dar şi cea americană, fericitul proprietar şi-a modificat maşina după bunul plac. Pentru caroserie a ales nuanţa de albastru, disponibilă pe Honda CR-Z, deci una absolut unică pentru RX-7. În SUA a urmat partea cea mai captivantă în procesul de tuning, fiind modificate aproape toate elementele de caroserie, inclusiv barele de protecţie, pragurile laterale, capota, jantele şi eleronul de pe capacul portbagajului.
0
6,761
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!