Gelandewagen va avea benzinar turbo de 2.0 litri! Nemţii vor să-l facă mai accesibil

3 August 2020, 10:32
Denis Godorozea
Downsizing-ul mai este actual în industria auto, iar acum vine să afecteze modele faimoase, lăsând fanii nedumeriţi. Cu un nou motor, aparent mai puţin potrivit, se va alege curând şi Mercedes-Benz G-Class — în încercarea să-l facă mai accesibil şi mai atractiv, nemţii vor echipa Gelandewagen-ul cu un benzinar turbo de 2.0 litri, cu 4 cilindri!
Noua versiune va primi indicele G 350 şi va avea sub capotă benzinarul M 264, o unitate turbo de 2.0 litri, cuplată exclusiv la cutia automată cu 9 rapoarte. Potrivit presei din China, acest motor va fi capabil să dezvolte 299 CP şi 400 Nm, deci performanţe optime pentru un offroader veritabil, chiar şi în ciuda capacităţii cilindrice simţitor mai mici decât ceea cu ce ne-a obişnuit G-Class. Se pare că o asemenea configuraţie va fi disponibilă exclusiv pentru cumpărătorii din China, care-şi doresc un Gelandewagen, dar nu vor să fie supuşi impozitelor usturătoare, supranumite "taxe de lux", aplicabile în această ţară pentru versiunile existente din cauza preţului de pornire. Motorizarea va fi disponibilă din toamna acestui an.
Presa locală informează, că noua motorizare nu va aduce modificări estetice — exteriorul lui G 350 va fi identic cu cel al lui G 500, cu excepţia jantelor din aliaj de dimensiuni mai mici. Se pare că nici nivelele de echipare nu vor suferi modificări în raport cu motorizările superioare.
0
2,503
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!