Interiorul viitorului Mercedes-Benz S-Class a fost deconspirat aproape în totalitate

12 August 2020, 18:33
Ilie Toma
Mercedes-Benz a fost astăzi ceva mai generos cu nenumăratele prefaţări pe care le tot face înainte de marele debut al noii generaţii S-Class W223 şi a deconspirat aproape în totalitate interiorul viitoarei sale limuzine. Iar odată cu asta, germanii au dezvăluit şi mai multe detalii picante despre ce vom putea descoperi în acest habitaclu nou.
În primul rând, aşa cum i se cuvine lui S-Class, designul interiorului nu va deriva de la nici un model actual, existentă în gamă. Va fi ceva absolut nou, un deschizător de drumuri a unei noi filosofii de design, dacă vreţi. Iar această nouă filosofie pare să însemne renunţarea aproape în totalitate la orice butoane fizice.
Pe planşa de bord propriu-zisă nu va exista nici un buton, cu excepţia celui de pornire a motorului! În acelaşi timp, gurile de ventilare vor fi extrem de minuscule în dimensiuni, cele centrale fiind patru la număr şi fiind destul de sus poziţionate. Într-atât de sus, încât display-ul central enorm a trebuit să coboare ceva mai jos decât linia cadranelor de bord, fapt care va determina ochii să coboare de fiecare dată când îl vor privi.
În acelaşi timp, e foarte ciudat că amplasamentul acestui display nu e aliniat cu acele guri de ventilare de mai sus, ele fiind puse niţel mai spre dreapta. De asemenea, deşi display-ul central e uriaş şi foarte calitativ în afişaj, acesta va avea o formă mai pătrată, iluzia optică fiind continuată mai jos de o serie de butoane tactile cu funcţii esenţiale. Însăşi display-ul nu va fi atât de mare precum se credea anterior. Şi nici n-ar fi nevoie, probabil, decât dacă s-ar dori doar să se demonstreze ceva celor de la Tesla.
Volanul va avea un nou design, cu spiţe foarte subţiri, amintind de modelele clasice, dar dispay-ul din faţa lui nu pare foarte deosebit faţă de alte modele curente mai proaspete. Gurile de ventilare laterale de pe planşa de bord sunt destul de discrete şi ele, sub forma a câte două linii.
Vedem deja că noul S-Class va beneficia în continuare de un sistem audio de top de la Burmester. Observăm şi texturi interesante, noi, ale unor materiale, dar deocamdată e devreme să spunem ce fel de materiale sunt acestea. Germanii spun că zonele cu striaţii ar fi lemn natural cu striaţii de alminiu adevărat.
Se pare că va exista o interpretare numită First Class suite, care va însemna o configurare specială a locurilor spate, astfel încât cei de aici să se simtă şi mai alintaţi ca înainte.
Fireşte, habitaclul promite să ofere în toată interpretările o ambianţă de confort desăvârşit şi de izolare acustică supremă. Nu lipsesc nici dotări deja consacrate, precum masajul, iluminarea ambientală sau parfurmarea aerului din sistemul de climatizare. Totul pentru a transforma acest nou S-Class în ”cel de-al treilea log de refugiu”, după cum zic creatorii săi, după casă şi birou!
1
6,321
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!