Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ioniq devine noul brand în gama Concernului Hyundai. Va produce doar electromobile

10 August 2020 - 13:43
Denis Godorozea
Hyundai anunţă lansarea unui nou brand dedicat doar electromobilelor — hatch-ul electric Ioniq a dat naştere unui brand separat, asemenea mărcii premium Genesis din portofoliul coreenilor. Noul brand nu va prelua în întregime, însă, modelele electrice din gamele Hyundai şi KIA, ci se va orienta spre lansarea unor electromobile originale, cu design retro futurist, asemenea celor mai recente concepte electrice lansate de Hyundai.
Iniţial coreenii au anunţat lansarea a cel puţin trei modele în gama Ioniq în următorii patru ani. Este vorba despre modele cu indicii 5, 6 şi 7, care vor evolua din conceptele debutate mai devreme, unde Ioniq 5 va fi un SUV compact dezvoltat pe baza conceptului Hyundai 45, Ioniq 6 va fi un sedan sau coupe cu patru uşi inspirat de la conceptul Hyundai Prophecy, iar modelul Ioniq 7 va fi un SUV de dimensiuni mari, care anterior nu s-a lansat în formă de concept, însă.
Astfel, modele precum Kona electric sau Ioniq electric vor rămâne, cel mai probabil, în gama Hyundai, iar din ceea ce promit sud-coreenii pentru brandul Ioniq se pare că acesta va avea misiunea de a lupta pe piaţă cu electromobile mai scumpe, probabil chiar să se confrute direct cu electromobilele Tesla. Ei bine, electromobile premium se vor regăsi, totuşi, în gama Genesis, iar astfel putem anticipa că modelele din portofoliul Ioniq se vor distinge prin design unic.
Deocamdată nu există prea multe informaţii despre substratul tehnic rezervat pentru viitoarele electromobile, însă presa sud-coreeană anticipează că toate modelele din gama Ioniq se vor baza pe platforma modulară E-GMP, concepută special pentru electromobile, care se va regăsi şi la bazele electromobilelor cu emblemele Hyundai, KIA şi Genesis.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter