Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Îşi recunoaşte vina, dar declaraţiile revoltătoare continuă. Şoferul Audi din accidentul de pe Ştefan cel Mare a ajuns la judecată

1 August 2020 - 08:43
Redacţia PiataAuto.md
Şoferul din Audi, care a provocat cumplitul accident de la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Ismail din noaptea de 16 spre 17 mai a ajuns în faţa judecătorilor, după ce mai bine de o lună, fiind în arest preventiv nu-şi recunoştea vina şi nu colabora cu ancheta.
La o lună distanţă de la accident, redacţia noastră solicitase de la procuratura generală informaţii despre cursul anchetei şi revenisem cu noi detalii de îndată ce le-am primit. La o zi distanţă, am publicat şi un editorial cu un impact major, iar peste alte câteva zile am aflat de la procuratură că şoferul şi-a recunoscut vina, iar dosarul urma să fie finalizat şi trimis în judecată.

Acum judecata a demarat, iar odată cu şedinţele publice, am aflat şi numele şoferului din Audi — Ion Tcaciuc, aşa cum se zvonea şi iniţial.

Acum, în faţa magistraţilor, şoferul Audi îşi recunoaşte într-adevăr vina pentru comiterea accidentului, spunând că n-a făcut-o intenţionat, dar cere să fie lăsat în libertate. Declaraţiile revoltătoare, însă, n-au lipsit nici din partea sa, nici din partea avocatului său.
Şoferul a declarat în faţa instanţei că nu era antrenat într-o cursă, deşi anchetatorii confirmaseră anterior ipostaza cursei şi chiar îl dăduseră în căutare pe şoferul din celălalt vehicul. Mai mult ca atât, Ion Tcaciuc a mai declarat că nici nu e amator de viteză de fapt!

Mai departe, avocatul său a susţinut o pledoarie cât se poate de poetică în instanţă, încercând să justifice viteza sporită din momentul accidentului:

”Inculpatul a fost întrebat de ce a accelerat, eu m-am gândit de ce oare oamenii accelerează, atunci când îs la volan? Pentru că ne grăbim, pentru că ne place viteza, pentru că vrem să fim primii. Şi ceea ce face diferenţa sunt nişte circumstanţe nefaste care s-au întâmplat, că a ieşit o maşină în faţă.”
Foto: Inculpatul Ion Tcaciuc, şoferul din Audi, în instanţa de judecată. Sursa: protv.md

Să înţelegem că maşina taximetristului, care traversa intersecţia la verde, în timp ce şoferul Audi gonea la roşu, ar fi doar o ”circumstanţă nefastă” conform acestei pledoarii?

Datorită recunoaşterii vinei şi colaborării cu ancheta, şoferul Audi are toate şansele să primească o pedeapsă mai blândă decât cei 10 ani maxim pe care-i risca anterior. De asemenea, acuzatorii solicită şi achitarea de către el a unor despăgubiri familiilor celor două victime decedate în accident, asupra acestor despăgubiri urmând să se pronunţe ulterior instanţa.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter