Land Rover a pierdut procesul împotriva Ineos! Offroader-ul Grenadier a primit undă verde din partea instanţei

5 August 2020, 09:34
Denis Godorozea
La câteva zile distanţă după ce Ineos a publicat primele imagini cu noul Grenadier, offroader arătos cu aspect exterior spartanic, inspirat de prima generaţie Land Rover Defender, constructorul britanic a acţionat în judecată start-up-ul dârz pentru încălcarea drepturilor de autor privind designul precedentului Defender. Astfel, cei de la Jaguar Land Rover (JLR) şi-au dorit să-i impună pe cei de la Ineos să modifice aspectul exterior al noului lor offroader.
Instanţa, însă, a respins pretenţiile JLR, iar astfel Ineos Grenadier poate menţine designul, fără să fie nevoit să introducă modificări, şi a primit undă verde în calea spre producţia de serie. Potrivit celor de la oficiul de proprietate intelectuală din Marea Britanie, aspectul exterior al lui Land Rover Defender de generaţie precedentă nu este suficient de distinctivă, iar astfel nu pot fi înregistrate drepturile exclusive de proprietate asupra designului.
În reacţie la decizia instanţei, cei de la Ineos au relatat că planurile de a lansa producţia de serie anul viitor rămân în vigoare. În prezent compania negociază cu Daimler achiziţia fabricii din Habach, Franţa, unde concernul german asamblează compactele Smart. Conform contractului, însă, viitorul proprietar va fi nevoit să menţină o producţia maşinilor Smart o perioadă de timp.
0
2,589
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!