Legenda revine: noua generaţie Mercedes-Benz SL se prezintă în primele imagini oficiale

28 August 2020, 11:52
Denis Godorozea
Actualul Mercedes-Benz SL este unul dintre cele mai vârstnice modele din gama actuală a constructorului din Stuttgart — roadster-ul cu indicele de uzină R231 a fost lansat pentru prima dată acum 8 ani, iar lipsa unui succesor a rezultat în diverse speculaţii precum că germanii ar fi luat decizia să anihileze modelul respectiv de dragul coupe-ului S-Class sau viitorului AMG GT. Ei bine, aceste zvonuri au fost spulberate mai devreme de oficialii Mercedes-Benz, iar acum prototipurile SL de generaţie nouă şi-au etalat caroseriile noi camuflate într-o escapadă pe drumurile publice.
Deocamdată nu există prea multe informaţii despre viitoarea generaţie Mercedes-Benz SL, precum nu putem anticipa nici designul maşinii. Prototipurile camuflate surprinse în imaginile oficiale, însă, oferă câteva detalii intrigante referitor la aspectul exterior. Astfel, SL va avea blocuri optice LED stilate, inspirate de la noua gamă Mercedes-Benz, cu o "privire" mai agresive a farurilor înguste. Totodată roadster-ul va avea o siluetă mai atletică, dar concepută după reţeta aia perfectă de model sportiv cu tracţiune pe puntea spate, cu o capotă alungită şi ampatament mărit.
Germanii nu au oferit până acum informaţii tehnice oficiale, dar au relatat că proiectarea maşinii a fost încredinţată specialiştilor diviziei Mercedes-AMG, ceea ce promite un caracter mai îndrăzneţ SL-ului. Mai mult de atât, roadster-ul va împărţi substratul tehnic cu viitoarea generaţie Mercedes-AMG GT. După cum sugerează prototipurile din imagini, SL va renunţa la plafonul metalic în favoarea unui textil.
Premiera noului Mercedes-Benz (sau Mercedes-AMG) SL va avea loc, cel mai probabil, pe parcursul anului viitor. Ulterior germanii vor prezenta şi noul AMG GT, iar până la finalul anului cele două maşini urmează să ajungă în producţia de serie.
0
1,755
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!