Lexus înregistrează o nouă denumire pentru un viitor electromobil Ce ascunde misteriosul indice RZ 450e?

17 August 2020, 14:39
Denis Godorozea
Lexus a înregistrat în Europa denumirea unui electromobil absolut nou, care ar urma să debuteze în viitorul apropiat. Noul model se va numi RZ 450e, un indice absolut nou în gama japonezilor, cu un substrat tehnic 100% electric. Ei bine, denumirea provoacă mai multe întrebări, decât oferă răspunsuri.
Lexus UX Concept. Imagine simbol.

Constructorul premium japonez are o gamă definită, formată în prezent predominant din SUV-uri, sedanuri şi offroader-e. Cele din urmă au obligatoriu sufixul "X", pe când sedanurile vin cu sufixul "S", iar coupe-urile şi sportivele, respectiv, "C". Dacă e să ţinem cont că denumirea electromobilului a fost înregistrată inclusiv şi în Europa, am putea anticipa apariţia unei compacte, un hatchback electric urban, însă această teorie este contrazisă de cifrele "450" din denumire, or acestea sugerează o motorizare electrică de top, ceva mai potentă decât oferă proaspătul SUV electric UX 300e.
Lexus LF Limitless Concept. Imagine simbol

Ei bine, denumirile înregistrate de producătorii auto pe diverse pieţe nu neapărat ajung să fie utilizate pe maşinile de serie, însă în acest caz pare ciudată rezervarea unui singur indice, RZ 450e. Cel puţin acest fapt inspiră mai multe şanse că în cel mai apropiat viitor vom putea vedea un nou Lexus RZ 450e în gama japonezilor, cel puţin în formă de concept.
0
1,196
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!