Lister prezintă oficial cel mai puternic şi cel mai rapid SUV britanic din istorie

26 August 2020, 18:27
Denis Godorozea
Lister prezintă în premieră mondială proiectul Stealth, despre care oficialii atelierului de tuning relatau cu multe teaser-e şi detalii tehnice, însă abia acum putem vedea în întregime SUV-ul care pretinde a fi cel mai puternic şi cel mai rapid din istoria industriei auto britanice.
Aşadar, Lister Stealth se bazează pe varianta de serie Jaguar F-PACE SVR, ce are sub capotă unitatea V8 cu compresor, de 5.0 litri. În ipostaza sa "obişnuită" motorul dezvoltă 550 CP şi un cuplu maxim de 680 Nm. Intervenţia celor de la Lister a rezultat, însă în 675 CP şi 881 Nm. Acest rezultat a fost obţinut prin instalarea unei noi unităţi de control al motorului şi graţie noului intercooler. În această ipostază Lister promite pentru Stealth o viteză maximă de 314 km/h.
Cifrele impresionante se datorează şi kit-ului aerodinamic exterior, conceput de specialiştii Lister. Acesta include o bară de protecţie din fibră de carbon cu prize de aer mai generoase şi un splitter inclus pe partea de jos. La posterior remarcabil este difuzorul integrat în bara de protecţie, realizat din carbon. În trafic Lister Stealth se va face evidenţiat prin sistemul de evacuare nou, din oţel, cu terminaţii din fibră de carbon. Aspectul exterior este completat de jantele Vossen de 23 inch. Interiorul poate fi personalizat cu un portofoliu generos de 36 combinaţii de tapiserie din piele şi inserţii decorative.
Dar poate fi numit Lister Stealth cel mai performant SUV din segment, aşa cum anunţau britanicii iniţial? Ei bine, cel puţin în industria auto britanică bestia asta nu prea are rivali, or depăşeşte performanţele lui Aston Martin DBX şi Bentley Bentayga Speed. Bineînţeles, şi gama Jaguar Land Rover. Asul din mâneca celor de la Lister este victoria raportată în faţa lui Lamborghini Urus în cursa de drag racing, însă exerciţiul de acceleraţie 0-60 mph (97km/h) nu pare a fi un record absolut — Stealth accelerează în 3.6 secunde, pe când Urus atinge viteza similară cu 0.6 secunde mai rapid.
Britanicii planifică să producă 100 unităţi Lister Stealth. Toate unităţile vor beneficia de o garanţie generoasă de 7 ani, însă şi preţul maşinii este pe măsură — cel puţin 109,950 lire sterline.
0
1,185
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!