Nu e MPS, e Turbo! Mazda3 a primit o nouă motorizare de top pe benzină

7 August 2020, 17:27
Denis Godorozea
Mazda lansează o nouă motorizare de top pentru Mazda3 — după cum se anticipa anterior, compacta a preluat motorul turbo pe benzină de la SUV-urile mai mari din gamă, însă contrar aşteptărilor, noua versiune nu a primit indicele MPS, precum versiunile de performanţă disponibile pe generaţiile precedente. Totodată, acest motor va fi rezervat doar modelelor vândute pe piaţa americană, pe când gama europeană de motoare disponibile pentru Mazda3 rămâne neschimbată, cu benzinare aspirate natural şi sisteme micro-hibride.
Sub capota Mazda3 Turbo s-a situat benzinarul Skyactiv-G de 2.5 litri, echipat cu un turbocompresor. Acest motor pe piaţa americană mai este disponibil pentru nava amiral Mazda6, dar şi SUV-ul CX-5. Japonezii nu au dezvăluit caracteristicile propulsorului de sub capota compactei, dar presa americană anticipează că acesta poate livra peste 250 CP şi 400 Nm. Unitatea este disponibilă în tandem cu cutia automată cu 6 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală. Se presupune că în această ipostază Mazda3 poate accelera până la 100 km/h în mai puţin de 7 secunde.
Deşi nu este vorba despre o versiune MPS, Mazda3 Turbo se distinge, totuşi, de hatch-urile standard cu o bară de protecţie faţă uşor restilizată, cu un splitter inclus în partea inferioară a barei. Hatch-ul mai are un difuzor integrat în bara de protecţie spate, ce include şi două terminaţii generoase pentru sistemul de evacuare, dar şi un eleron integrat în partea de sus a hayonului. Afară de cele menţionate, japonezii promit şi un nivel de echipare mai avansat inclus standard.
Clienţii din SUA pot precomanda acum noua Mazda3 Turbo. Preţul de pornire este de 30,900 dolari americani, sau cu circa 8,000 dolari mai mult decât costă versiunea incipientă cu benzinar aspirat natural de 2.0 litri sub capotă. Livrările vor demara mai aproape de finalul acestui an.
0
3,184
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!