Numărul global al prizelor pentru automobile electrice a depăşit 1 milion

6 August 2020, 08:32
Ilie Toma
Automobilele electrice au marcat de curând o cifră istorică pentru dezvoltarea lor. Numărul total al staţiilor electrice din lume, destinate încărcării acestora, a trecut de cifra de 1 milion de unităţi.
Această cifră s-a dublat în doar trei ani, în 2017 numărul lor fiind de 500,000 de unităţi. În ultimii trei ani, cea mai mare parte a noilor prize au fost instalate în China şi Europa, în timp ce America de Nord s-a dovedit a fi ceva mai puţin robustă în dezvoltarea infrastructurii de prize electrice.

În acelaşi timp, în prezent s-au anunţat mai multe angajamente şi modificări legislative, care vor impulsiona o creştere şi mai intensă a numărului de prize pentru maşinile electrice. În Germania, toate staţiile peco vor trebui să aibă încărcătoare electrice, iar Uniunea Europeană şi-a anunţat propriul ţel la nivel de uniune: 1 milion de prize pe teritoriul UE până în 2025.

Cei de la Bloomberg, spre exemplu, estimează că deja în anul 2025 unul din zece automobile noi cumpărate în lume va fi unul cu baterie încărcabilă, iar în 2040 lumea va avea nevoie de minim 12 milioane de prize.
0
1,219
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!