Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Oficial: BMW pregăteşte primul M3 break din istorie!

13 August 2020 - 11:38
Ilie Toma
BMW M3 e o legendă încă de la lansarea primei sale generaţii, dar încă niciodată în istorie n-a existat o versiune break a acestui model! Şi iată că acum bavarezii ne anunţă că lucrează la pregătirea primului BMW M3 Touring din istorie!
Foto: actualul BMW Seria 3 Touring, în interpretare M340d

Astfel, BMW va putea concura, în sfârşit, cu modele precum Mercedes-AMG C 63S T-Modell sau Audi RS4 Avant. Primul break din istoria diviziei BMW M a fost BMW M5 Touring în caroserie E34, despre un exemplar rar al căruia am publicat de curând un articol. A mai existat mai apoi un M5 Touring din generaţia a 4-a a modelului, în 2007, dar niciodată un M3 Touring de serie. Acum 20 de ani, bavarezii au fost la un pas de a lansa un asemenea model, având chiar şi un concept intern pe care-l testau intens, dar acel model n-a mai ajuns în producţie.
Foto: actualul BMW Seria 3 Touring, în interpretare M340d

Acum, însă, germanii au decis clar şi răspicat: va exista un BMW M3 Touring. Întâi, însă, va fi lansată noua generaţie BMW M3 Sedan, în luna septembrie, alături de M4 Coupe. Fireşte, M3 Turing va avea acelaşi motor nebun sub capotă, cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, puterea exactă a căruia e ţinută deocamdată în secret, dar până la lansarea sedanului, inginerii vor mai face o mulţime de adaptări de suspensie, pentru a-i reda primului break din istorie ”cel mai precis şi savuros comportament dintre toate break-urile de performanţă din segment”! Aţi înţeles, deci!
Foto: prima imagine oficială cu schiţa de design a viitorului BMW M3 Touring

Totuşi, remarcile de mai sus vin să ne pregătească de un timp de aşteptare, până vom vedea modelul de serie lansat şi disponibil în showroom-uri. Nici un BMW M nu poate fi pur şi simplu pus în producţie. El trebuie să treacă o serie lungă de teste, calibrări şi acordări, pentru a se asigura acel echilibru perfect din performanţa sa uriaşă.

Aşa că urmăriţi ştirile şi aşteptaţi-l pe primul BMW M3 Touring din istorie!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter