Peugeot, Citroen şi Opel vor avea sisteme multimedia noi, pe baza Android

6 August 2020, 11:56
Denis Godorozea
Grupul PSA anunţă semnarea unui acord de parteneriat cu Google în vederea dezvoltării sistemelor de infotainment pentru viitoarele generaţii de automobile. Asta înseamnă că sistemele multimedia de la bordul maşinilor din cadrul brandurilor Citroen, DS, Opel şi Peugeot vor avea la bază sistemul de operare Android. Astfel, Google cucereşte tot mai mult teren în segmentul multimedia auto, or anterior la specialiştii americani au apelat şi cei de la Volvo, Polestar, General Motors şi FIAT-Chrysler Automobiles.
Deocamdată nu este clar, însă, pe ce modele va debuta noul sistem de infotainment, or în Europa noua generaţie Peugeot 208/Opel Corsa, dar şi SUV-urile derivate din aceste hatch-uri, vor fi principalele propulsoare în următorii ani, însă acestea au debutat cu sisteme multimedia dezvoltate în cadrul PSA. Ei bine, probabil această familie de modele vor fi înzestrate cu noul sistem odată cu facelift-ul de mijloc de carieră, ce va avea loc în vreo 3-4 ani. Deci, exact atunci când francezii planifică să lanseze sistemul dezvoltat cu Google — 2023.
Potrivit francezilor, sistemul de infotainment pe baza Android va oferi un grad avansat de personalizare şi funcţionalitate, va integra mai multe funcţii moderne din cadrul Google, dar şi va activa mai stabil. De menţionat că din motive similare anterior şi alţi constructori au apelat la susţinerea Google. Volvo XC40 Recharge, primul SUV electric Volvo, are un sistem pe baza Android, precum şi electromobilul Polestar 2. Primele sisteme cu sistem de operare Android în gama FCA urmează să debuteze în acest an, iar modelele Chevrolet, Buick, Cadillac şi GMC vor utiliza noile sisteme create în parteneriat cu Google începând cu anul 2021.
0
2,631
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!