Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Audi stoarce putere record din motorul sportivelor S3 Sportback şi S3 Sedan

11 August 2020 - 15:36
Denis Godorozea
Audi completează oferta în segmentul compactelor de performanţă cu noile S3 Sportback şi S3 Sedan. Ambele modele se disting strict prin forma caroseriei şi optează pe aceeaşi unitate turbo pe benzină, de 2.0 litri. Acum sportivele vin cu un sistem de tracţiune integrală quattro.
Noua generaţie Audi A3 a debutat în premieră mondială în primăvara acestui an, iar acum oferta este completată de două versiuni de performanţă de mijloc, cu indicele S şi un benzinar cu performanţe record sub capotă. Motorul turboaspirat de 2.0 litri este capabil să livreze 310 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm, distribuit ambelor punţi prin intermediul sistemului quattro şi cutiei robotizate cu 7 rapoarte.
Cu acest motor compactele pot accelera până la 100 km/h în 4.8 secunde, rezultatul fiind identic pentru ambele variante de caroserie. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, dar se pare că germanii nu oferă posibilităţi de a majora viteza cu vreun pachet opţional, precum în cazul sportivelor mai mari din gamă.
Diferenţele nu se limitează la aspectul exterior mai agresiv şi unitatea de propulsie de sub capotă. Comparativ cu hatch-urile şi sedanurile standard noile S3 au o suspensie modificată, cu o gardă la sol micşorată cu 15 mm, iar opţional cumpărătorii pot bifa suspensia adaptivă în lista opţionalelor.
La nivelul habitaclului sportivele se disting de versiunile A3 printr-un decor specific cu inserţii din fibră de carbon şi aluminiu, dar şi o listă de echipamente incluse standard mai generoase, bineînţeles. Standard instrumentarul de bord este unul digital, cu o diagonală de 10.25 inch, iar opţional poate fi comandat cadranul de bord de 12.3 inch. Consola centrală este dominată de ecranul sistemului multimedia de 10.25 inch.
Germanii au dat startul comenzilor preliminare în Europa. În Germania preţurile pornesc de la 46,300 euro pentru hatchback, sau de la 47,180 euro pentru sedan. Clienţii dornici de un grad avansat de personalizare pot comanda sportivele în ediţiile de lansare Edition One. În acest caz Sportback-ul are o caroserie vopsită în nuanţa exclusivă de galben Python Yellow, iar S3 Sedan este în nuanţa de roşu Tando Red, exact precum maşinile din imagini.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter