Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: KIA Stinger facelift, dezvăluită cu mândrie de fostul designer BMW

12 August 2020 - 11:27
Ilie Toma
KIA Stinger, îndrăgitul model cu tracţiune spate sau integrală al coreenilor, a ajuns la o împrospătare de mijloc de carieră. În pofida vânzărilor mai slabe decât speranţele coreenilor, Stinger şi-a câştigat deja un loc îndrăgit în inima fanilor, iar prin anunţarea noului facelift, KIA spulberă zvonurile răuvoitoare despre eventuala scoatere timpurie din producţie a modelului.
Ironia face ca tocmai Karim Habib, unul din designerii principali de la BMW până acum câţiva ani şi, mai nou, şef de design la KIA, să prezinte Stinger facelift. Zicem de ironie, pentru că atunci când s-a lansat Stinger, erau suficiente acuzaţii în industrie că faţa sa ar fi uşor inspirată de la BMW, posteriorul de la Audi A7 Sportback, iar interiorul de la Mercedes-Benz. Şi acum, tocmai Karib Habib a trebuit să prezinte versiunea împrospătată a acestei creaţii.
Ei bine, modelul a primit un design mai interesant, mai inspirat, jucându-se în principal pe condimentarea detaliilor. Şi aceste detalii au reuşit să-i redea maşinii un aspect mai autentic acum. Ceea ce vedem noi în aceste imagini, însă, e versiunea sud-coreeană a lui Stinger, cea europeană urmând să apară în scurt timp. Cu alte cuvinte, mici modificări la detalii pentru Stingerul european s-ar putea să mai existe.
Coreenii nu vorbesc nimic despre partea tehnică, însă, semn că ea a rămas nemodificată. Cel mai probabil, motorul de top va rămâne acelaşi V6 twin turbo de 3.3 litri, care livra 370 CP şi 510 Nm. Anume într-o asemenea ipostază noi am testat un exemplar KIA Stinger prin România acum un an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter