Premieră: acesta este cel mai performant break din gama Subaru, noul Levorg STi

20 August 2020, 09:51
Denis Godorozea
Subaru prezintă în premieră mondială noua generaţie a break-ului Levorg — modelul se lansează cu o variantă de performanţă, semnată STi. Fiind, tehnic, o versiune mai practică Impreza, Levorg stilistic nu este identic cu sedanul, iar această tradiţie a fost respectată şi în cadrul celei de-a doua generaţie Levorg, care abia se lansează pe piaţa din Japonia, urmând să ajungă şi în Europa.
Levorg are la bază noua platformă modulară SGP (Subaru Global Platform) a japonezilor, utilizată mai devreme şi de Impreza. Totodată break-ul aduce modificări în limbajul stilistic corporativ al mărcii, iar astfel se distinge de Impreza prin toate elementele exterioare, în special barele de protecţie şi blocurile optice.
Mai puţine modificări au intervenit, însă, la interior, care este realizat într-un stil similar cu cele mai noi modele din gamă, precum Legacy şi Outback — consola centrală este dominată de un ecran tactil amplasat vertical cu o diagonală de 11.6 inch, prin intermediul căruia cei de la bord pot interacţiona cu cea mai mare parte a sistemelor periferice de la bord. Inclusiv versiunile incipiente vor avea un instrumentar de bord digital de 12.3 inch cu multiple posibilităţi de personalizare.
Odată cu Levorg în gama japonezilor debutează benzinarul turboaspirat de tip boxer, numit CB18, cu o capacitate cilindrică de 1.8 litri. Motorul este absolut nou şi oferă la activ 177 CP şi 300 Nm. Motorul se cuplează la cutia cu variaţie continuă Lineatronic cu sistem de tracţiune integrală. Varianta de performanţă STi se distinge printr-un substrat tehnic mai sofisticat. La nivelul suspensiei această interpretare are amortizoare adaptive controlate electronic, cu câteva regimuri de funcţionare puse la dispoziţia şoferului.
O altă premieră adusă de Levorg este ansamblul de sisteme EyeSight de generaţie nouă. Pachetul este inclus standard pentru toate versiunile şi include sisteme precum cel de frânare automatizată de urgenţă şi de menţinere a benzii de circulaţie. Opţional poate fi comandat pachetul mai performant EyeSight X, care pe lângă cele menţionate include un cruise control adaptiv, conectat cu sistemul de navigaţie pentru a adapta viteza de circulaţie în funcţie de situaţia din trafic din cale. Un soi de pilot automat, deci, capabil să ruleze fără implicarea şoferului pe traseele interurbane.
Iniţial Subaru Levorg va fi disponibil pe piaţa din Japonia, unde showroom-urile au dat startul comenzilor. Livrările vor demara în luna octombrie a acestui an, iar până la finalul acestui an break-ul şi-ar putea face apariţia şi pe pieţele europene, unele de importanţă primară pentru acest model.
0
2,378
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!