Primul SUV electric Lexus se lansează pe piaţa europeană. UX 300e e mai scump cu peste 15,000 euro!

11 August 2020, 13:19
Denis Godorozea
Lexus anunţă startul vânzărilor pentru primul electromobil din gamă, SUV-ul UX 300e. Maşina poate fi rezervată acum în mai multe ţări din Europa, însă livrările vor demara la începutul anului viitor. Preţurile pentru varianta electrică sunt cu peste 15,000 euro mai mari decât costă un Lexus UX cu motor pe benzină sub capotă.
Pe Bătrânul Continent va exista iniţial o singură interpretare a noului UX 300e, o singură variantă de propulsie şi un nivel de echipare fix, care poate fi înnobilat, însă, cu câteva echipamente opţionale. Preţul pentru UX 300e în Marea Britanie, de exemplu, porneşte de la 43,900 lire sterline, ceea ce este cu 14,000 lire mai mult decât costă un UX cu motor pe benzină sub capotă, de 150 CP. Ei bine, preţul indicat nu include şi subsidiile de stat oferite la achiziţia unui electromobil. În cazul lui Lexus UX 300e, statul va acoperi 3,000 lire din preţul de achiziţie, ceea ce înseamnă că cumpărătorii vor avea de achitat 40,900 lire.
Singura interpretare vine cu o listă generoasă de echipamente incluse standard, precum faruri adaptive şi stopuri full-LED, sisteme de asistenţă pentru şofer cu senzori de parcare şi cameră de marşarier, dar şi lista completă de sisteme de siguranţă activă, precum cel de frânare automatizată.

Pachetul opţional Premium Plus aduce un surplus de 3,800 lire la preţul iniţial şi include tapiserie din piele la interior şi sistem keyless. Cel de-al doilea pachet, numit Takumi, aduce o majorare a preţului cu încă 6,100 lire şi include un sistem audio de top, camere de supraveghere la 360 grade, sistem multimedia cu ecran de 10.3 inch, head-up display şi plafon panoramic.
Amintim că Lexus UX 300e este echipat cu un motor electric de 204 CP, ce acţionează roţile punţii faţă. Motorul este alimentat de la o baterie de 54.3 kWh, ce promite o autonomie de până la 400 km, însă calculată conform standardului vechi NEDC. Asta înseamnă că autonomia reală ar putea fi chiar mai mică de 300 km.
0
2,884
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!