Rivalitate cruntă pe Nurburgring: Porsche Panamera facelift anunţă un nou record de circuit

14 August 2020, 09:17
Denis Godorozea
Bătălia pentru supremaţia pe diverse trasee de curse continuă chiar şi în liga constructorilor premium, iar Nurburgring rămâne a fi cel mai preferat circuit de referinţă pentru producători. În cadrul campaniei de promovare a noii Panamera facelift, ce urmează să debuteze în viitorul apropiat, cei de la Porsche s-au lăudat cu un nou record de timp în categoria maşinilor de lux, coupe-ul cu patru uşi a reuşit să parcurgă traseul în 7 minute şi 29.81 secunde.
Prototipul surprins în imaginile oficiale publicate de Porsche este încă acoperit cu peliculă de protecţie, care să ascundă principalele modificări estetice, care par a fi infime, însă. Coupe-ul va primi o bară de protecţie faţă restilizată, pe când farurile par a fi identice cu cele ale maşinii de până la facelift. În schimb, au avut loc modificări la nivelul blocurilor optice spate şi hayonului, pe când bara posterioră pare să rămână neschimbată.
Germanii nu au oferit detalii exacte despre modificările tehnice, însă oficialii precizează că Panamera facelift va beneficia de un surplus de putere, iar ajustările la nivel de suspensie vor aduce mai multă plăcere şi precizie în abordarea virajelor celor din spatele volanului. De altfel, recordul de timp stabilit pe Nurburgring vine doar să confirme îmbunătăţirile tehnice, or noua versiune de top a reuşit să se impună cu un timp mai bun cu aproximativ 9 secunde comparativ cu timpul stabilit de Panamera în 2016. Amintim că varianta de top este propulsată de benzinarul V8 de 4.0 litri, capabil de 550 CP şi 770 Nm.
0
1,513
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!