Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Surpriză! Electromobilul Mazda MX-30 are o nouă motorizare... pe benzină!

11 August 2020 - 16:36
Denis Godorozea
Mazda surprinde cu anunţul unei noi motorizări pentru SUV-ul, aparent anterior exclusiv electric, pentru piaţa din Japonia. Dacă în Europa modelul respectiv a fost prezentat precum primul electromobil al mărcii, atunci cumpărătorii japonezi vor putea cumpăra, cel puţin iniţial, doar o versiune cu motor pe benzină a acestuia. Mazda a publicat primele informaţii referitoare la noua motorizare.
Lansarea pe piaţa locală va avea loc în toamna acestui an. Pentru versiunea japoneză constructorul nu doar a mutat volanul pe dreapta, dar a schimbat în totalitate şi substratul tehnic, or motorul electric a SUV-ului a cedat locul unui benzinar de 2.0 litri în cadrul motorizării e-Skyactiv G, care este de facto un sistem de propulsie micro-hibrid. Astfel, unitatea pe benzină este asistată de un generator-starter alimentat de la o baterie cu capacitate infimă.
O motorizare similară este disponibilă pentru un alt crossover proaspăt a celor de la Mazda, CX-30. Sistemul generează 122 CP în varianta de bază, sau 150 CP în interpretările de top. Potrivit presei japoneze, pe piaţa locală va fi lansată interpretarea cu 150 CP la activ.
Cât despre design, se pare că versiunea cu motor termic nu se va distinge de cea electrică nici pe exterior, nici la nivelul habitaclului. Ei bine, cu excepţia inscripţiilor distinctive de pe caroserie. Până la finalul acestui an japonezii vor lansa pe piaţa locală şi varianta electrică, însă. Amintim că în ipostaza EV Mazda MX-30 dezvoltă 143 CP şi 264 Nm, singurul motor electric montat pe puntea faţă fiind alimentat de la o baterie de 35.5 kWh, ce garantează o autonomie de până la 200 km conform standardului de calcul WLTP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter