Un Mercedes-Benz SLK a stat 14 ani într-un showroom-fantomă din Chişinău cu 0 km la bord. Şi de 14 ani se vinde!

20 August 2020, 12:38
Ilie Toma
Unii oameni refuză să accepte realitatea şi se fixează la anumite chestii ciudate. Tocmai de asta istoria acestui Mercedes-Benz SLK 200 din Chişinău e poate cea mai ciudată din toate SLK-urile europene, cel puţin.
Poate unii dintre voi mai ţin minte vremurile când marca Mercedes-Benz avea o altă companie distribuitoare în Moldova, decât cea de astăzi. Ea avea un showroom la un capăt de oraş, iar vânzările mărcii germane pe atunci erau foarte slabe. Ulterior, prin 2007, o altă companie a devenit distribuitor Mercedes-Benz.

Ei bine, paradoxal sau nu, dar showroom-ul vechi încă mai există în Chişinău, deşi nu mai vinde maşini, practic. Pe acolo se mai întâmplă nişte activităţi aferente reviziilor tehnice, înmatriculărilor, dar Daimler nu mai livrează nici un Mercedes-Benz nou de la delegarea noului distribuitor încoace.
Însă, în showrom-ul vechi rămăseseră vreo 2-3 maşini de prin 2006-2007. Una din ele se zvoneşte că ar fi fost luată în folosinţă după mulţi ani de staţionare chiar de către proprietarul showroom-ului, alta fusese vândută sau dăruită, dar un Mercedes-Benz SLK 200, fabricat în anul 2006, încă mai stă şi astăzi de vânzare, în acelaşi showroom, blocat parcă într-o capsulă a timpului. Deci astăzi, la 14 ani distanţă de când a fost produsă, maşina asta încă mai stă de vânzare în showroom-ul pe care nu-l mai vizitează nimeni pentru a cumpăra Mercedesuri noi, fiind în continuare în stare nouă, practic cu 0 km la bord, având până şi pelicula de uzină încleiată lângă levierul transmisie, ba chiar şi un price-list alăturat din vremea aia, de demult.
Şi, dacă vă aşteptaţi ca o maşină care n-a putut fi vândută atâta timp să fie oferită cumva cu un discount uriaş, puneţi-vă pofta în cui! Că doar n-a stat degeaba maşina asta 14 ani la vânzare, într-un showroom-fantomă! Nu, ea se vinde cu un preţ de parcă azi ar fi încă anul 2006: 32,700 euro!
O fi Mercedes-Benz SLK un model apreciat, dar vă amintim că, totuşi, SLK 200 era motorizarea entry-level a celui mai accesibil model decapotabil Mercedes-Benz, care venea cu un motor cu compresor mecanic sub capotă, de 1.8 litri, care dezvolta 163 CP şi 240 Nm. Maşina prindea prima sută în 8.5 secunde şi putea atinge o viteză maximă de 224 km/h. Prin Germania azi chiar şi exemplarele cu parcurs foarte mic ale lui SLK 200 nu prea trec de 15,000 euro, unele excepţionale pot ajunge în jur de 20,000 euro.
Maşina din showroom-ul fantomă moldovenesc are cutie automată cu 5 trepte, dar dincolo de asta, nu are o listă prea lungă de dotări opţionale. Printre cele care au fost bifate sunt scaunele ajustabile electric cu memorie, încălzire volan, sistem de climatizare automat, încălzire scaune, sistem audio Audio 20 (ăsta parcă era standard la SLK, dar pricelist-ul îl menţionează drept opţional), şi pregătire pentru telefon mobil, ce-o mai fi însemnând asta pe atunci, probabil un soi de protocol Bluetooth.
Acum paradoxul e că, pe cât de ciudat şi nostim ar suna faptul că cineva se încăpăţânează să vândă maşina asta de 14 ani încoace cu acelaşi preţ, într-un showroom pustiit, adevărul e că de la un moment încoace adunarea anilor joacă deja în favoarea valorii acestei maşini. Sigur, dacă ar fi cumpărată de un colecţionar priceput, ea ar trebui să primească lucrări ample de mentenanţă după ce a stat atâta timp nemişcată, dar totuşi, cu cât mai mult timp trece, cu atât mai unic şi mai valoros devine un Mercedes-Benz SLK 200 în condiţie de nou, cu o istorie atât de ciudată. Cine ştie, poate într-o zi, peste încă vreo 14 ani, maşina asta se va vinde cu 90,000 euro în loc de 32,700?
0
11,129
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!