(VIDEO) A avut loc primul salt backflip cu un automobil din Rusia şi al doilea din lume! Şi pregătirea lui a fost un chin!

2 August 2020, 08:49
Ilie Toma
La prima vedere poate părea incredibil că în lume au avut loc atât de puţine salturi backflip cu automobile, dar adevărul e că de obicei asemenea salturi se fac cu motociclete enduro, care sunt mult mai uşor de simţit şi controlat de către cel care le manevrează.
Aşa că abia în 2013 pilotul francez Guerlain Chicherit, cu istorie lungă de participări în raliul Dakar, a reuşit să realizeze primul salt backflip din lume cu un automobil. Era un monster MINI, dar, de fapt, era un buggy cu caroserie de MINI, pentru că era nevoie de suficientă rigiditate şi agilitate ca să se poată realiza această cascadorie. Oricum, realizarea lui Chicherit a fost marcată drept primul salt cu rotire în aer cu automobilul şi vorbim aici anume de rotirea pe spate, pentru că rotiri circulare în care maşina face o rotire spre stânga sau spre dreapta, dar faţa sa rămâne oricum îndreptată în direcţia mişcării, au mai fost cu duiumul. Backflip-uri, însă, nu.
Ei bine, şi din 2013 până în 2020 n-au fost alte asemenea salturi cu succes. Dar un entuziast rus, din inima Siberiei, şi-a zis că trebuie să existe şi un al doilea asemenea salt, de această dată cu o maşină rusească. Rusul despre care vorbim e Vasiliy, autorul canalului Russkaya Gymkhana, un video al căruia l-am publicat acum puţin timp, când un ZAZ făcea manevre spectaculoase prin pădurile siberiene. Ei bine, acum el a luat la bază un ZAZ identic, care e de fapt un buggy cu caroserie de ZAZ pe deasupra. Şi anume cu el planifica Vasiliy să facă saltul backflip. Avea să aplice aceeaşi reţetă ca şi francezul Chicerit, utilizând un concept apropiat de vehicul. Şi, dacă i-ar fi reuşit, saltul său ar fi fost primul din Rusia şi al doilea din lume.
Dar nimic nu e atât de simplu. Că dacă ar fi fost simplu, ar fi existat mai mult decât un singur salt de succes până acum, nu? Ceea ce a urmat a fost un test suprem de perseverenţă şi rezistenţă fizică, mecanică şi morală!

Pregătirile au pornit chiar înainte de anul nou, la sfârşit de decembrie 2019. Apoi, la 21 martie 2020 a venit şi ziua cea mare. Şi ce credeţi că s-a întâmplat? Un mare eşec, care a distrus caroseria ZAZ-ului.
A urmat găsirea unui nou ZAZ în rol de donator de caroserie, apoi pregătirea vehiculului şi, la 11 iunie 2020, a urmat cea de-a doua încercare în inima Siberiei. Şi de această dată, însă, încercarea s-a soldat cu o aterizare nereuşită, pe acoperiş, rotirea maşinii având loc doar pe jumătate până la aterizare. Trebuiau luate în consideraţie şi alte aspecte specifice la calcularea vitezei. Dar cine să mai aibă forţă să să mai meargă înainte în nebunia asta?
Vasiliy a avut forţa de a merge mai departe. Au urmat noi reparaţii şi pregătiri, noi calcule, iar la 24 iunie 2020 a venit şi cea de-a 3-a tentativă. Şi de această dată saltul a reuşit! Maşina a făcut rotaţia completă în aer şi a aterizat pe propriile roţi, iar astfel ZAZ-ul a devenit protagonistul primului salt flipback din Rusia şi al celui de-al doilea din lume!
Vedeţi toată povestea în videourile de mai jos, iar pentru a înţelege mai bine, am inclus şi primul salt, al francezului, mai jos.
0
5,137
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!