(VIDEO) A scăpat ca prin urechile acului, având de ales între a lovi o maşină din spate, sau a ieşi pe contrasens în faţa unui camion

12 August 2020, 09:48
Redacţia PiataAuto.md
În acel moment teribil când înţelegi că nu mai ai şanse să opreşti în timp util pentru a nu intra în maşina din faţa ta, ce faci? Alegi să frânezi cât poţi, lovind maşina din faţa ta cu viteza pe care o vei avea, sperând să fie cât mai mică? Sau priveşti şi prin părţi rapid, în căutarea unei manevre de evitare a impactului, eventual chiar şi pe contrasens?
Dar ce faci atunci când pe contrasens vine un camion? Fizica ne spune că impactul cu o maşină care vine din direcţie inversă va fi mult mai puternic şi mai grav decât cu una care staţionează în faţa ta. Pe lângă asta, şi construcţia maşinilor moderne ne sugerează că un impact cu cel care staţionează în faţă va fi mai puţin periculos, decât cu un vehicul de pe contrasens. Iar când acel vehicul de pe contrasens e un camion, atunci să ieşi în faţa lui ca manevră de evitare pare a fi sinucidere totală!
Şi totuşi, azi în Chişinău un şofer a scăpat de-a dreptul prin urechile acului, făcând o asemenea manevră de evitare la limită, pe contrasens, trecând la centimetri număraţi între o Skoda care oprise în faţa sa şi între un camion care trecea pe contrasens! Puteţi vedea momentul în videoul de mai jos. Dacă a avut el dreptate sau nu făcând asta, spuneţi-ne voi în comentarii. Noi vă recomandăm să respectaţi distanţa şi să fiţi atenţi mai ales la asemenea drumuri din Moldova, care au brusc câte un loc de virare la stânga, nesemaforizat, chiar dacă e vorba de un drum cu 4 benzi sau mai mult.
0
9,012
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!