(VIDEO) Acest ucrainean a modificat un Nissan Leaf de primă generaţie, oferindu-i o autonomie de 650 km!

24 August 2020, 21:54
Ilie Toma
Pasionaţii şi proprietarii de primă generaţie Nissan Leaf îl apreciază pentru multe calităţi, dar autonomia mare cu siguranţă nu e una din ele. În viaţa reală, la mâna a doua, Nissan Leaf din acea generaţie va avea vreo 100 şi un pic de km autonomie.
Dar în Ucraina în ultimii ani foarte mulţi oameni s-au specializat în tot soiul de reparaţii şi modificări avansate ale electromobilelor, unii chiar făcând adevărate minuni. E cazul şi acestui ucrainean, care a construit de unul singur un nou bloc de baterii, de tocmai 70 kWh în loc de cei 24 kWh originali. Băiatul a făcut totul ca al carte, întregul bloc fiind doar un pic mai mare decât cel original, garda la sol a maşinii reducându-se cu doat 1 cm.
Cu noua baterie, el a făcut un experiment, mergând până din Kiev până în Lvov. Într-o direcţie, a mers pe un traseu, care i-a permis o alimentare fast charge CHAdeMO la mijloc de cale, adică după vreo 340 km parcurşi. Şi această autonomie ar fi senzaţională pentru acest Leaf, dar ulterior, pe drumul de întoarcere, el a încercat să parcurgă 700 km cu un singur plin. Nu i-a reuşit întreaga distanţă, dar totuşi, 650 km i-a parcurs fără probleme, mai având ceva rezerve în baterii! Şi a avut un consum mediu de sub 11 kWh/100 km!
Deci ucraineanul a reuşit să bată un adevărat record de autonomie pentru Leaf-ul său, pe care l-ar invidia azi şi Porsche Taycan, şi Audi e-tron, şi Tesla Model S P100. Cum a fost posibil una ca asta? Ucraineanul ne zice că e vorba de o combinare de tehnologii inovatoare de baterii, o reţetă pe care el o testează încă, acest traseul parcurs de el fiind parte a acestui test, iar ulterior, ar putea să ne şi destăinuie secretul. Şi apropo, dacă proprietarii de Leaf ştiu că bateriile maşinilor lor se încălzesc de obicei la trasee lungi, atunci bateria ucrainenaului a fost monitorizată în continuu la temperatură şi ea a fost întotdeauna la nivelul mediului ambiant!

Vedeţi mai jos video-ul cu toată isprava ucraineanului!
0
2,321
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!