(VIDEO) Cât de important e timpul de reacţie într-o cursă? Două Mercedes-AMG G 63 s-au aliniat la grila de start

6 August 2020, 12:58
Denis Godorozea
Vlogger-ii de la CarWow şi-au propus să demonstreze practic cât de crucială este viteza de reacţie într-o cursă, precum cele de drag racing, atunci când participă automobile cu performanţe tehnice similare. De altfel, acelaşi lucru se referă şi în cazul supercar-urilor de top, care au atins deja, probabil, cel mai avansat nivel de performanţe, fiind capabile să accelereze până la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde, cea de-a doua sută de kilometri pe oră fiind schimbată în circa 7-10 secunde.
Pentru noul lor experiment, cei de la CarWow au preluat două Mercedes-AMG G 63, identice tehnic, dar de culori diferite, ce bineînţeles nu are vreun impact asupra performanţelor. Ulterior, maşinile au fost aduse la grila de start pe poligonul special, unde s-au antrenat în câteva curse de drag racing. Probabil, anticipaţi, că câştigătorul cursei va fi Gelandewagen G 63, dar care dintre ele? :)
Amintim că vârful de gamă Mercedes-AMG G-Class are sub capotă benzinarul biturbo V8 de 4.0 litri, ce dezvoltă 585 CP şi 850 Nm. Resursele motorului sunt gestionate de cutia automată cu 9 rapoarte, cuplul fiind distribuit în proporţie de 40:60 cu surplus pe puntea spate, în mod standard. În aceste condiţii monstrul de aproape 2.5 tone poate accelera până la 100 km/h în doar 4.5 secunde, având o viteză maximă limitată la 220 km/h, sau până la 240 km/h cu pachetul AMG Driver’s Package inclus.
0
2,138
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!