Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ce oferă o protecţie mai bună în accident: un automobil mare mai vechi sau unul compact mai nou?

8 August 2020 - 22:39
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când vine vorba de un impact între două obiecte, dimensiunea şi masa contează. Obiectul mai greu va avea un impuls mai mare, afectându-l mai tare pe cel mai uşor. În acelaşi timp, o maşină mai lungă va avea o zonă mai mare pentru a absorbi impactul şi astfel îşi va proteja ocupanţii mai bine. Asta e teoria de bază. Dar e oare aşa cu adevărat?
De fapt, tehnologiile de siguranţă au evoluat foarte mult în ultimele decenii, iar dacă punem în ecuaţie aceste tehnologii, atunci ecuaţia finală s-ar putea să nu fie atât de intuitivă. Până la urmă, maşinile moderne sunt concepute cu celule rigide care înconjoară habitaclul şi cu zone de absorbţie bine gândite, indiferent de dimensiunea şi masa maşinii.

Aşa că rezultatul adevărat, pe viu, ar putea arăta cu totul imprevizibil. În videoul de mai jos o emisiune neozeelenadeză a făcut un asemenea experiment, organizând un crash test între un break mare mai vechi şi o ultracomactă modernă, o Toyota Yaris din generaţia produsă până de curând.

Cum s-au comportat cele două maşini în acest experiment şi care din ele a oferit o protecţie mai bună — vedeţi în video de mai jos. Apoi scrieţi în comentarii, voi ce aţi alege — o maşină mai mare şi mai veche sau una mai compactă, dar mai nouă?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter