(VIDEO) Culmea prostiei: pilotul automat Tesla a provocat un accident în timp ce şoferul privea un film

28 August 2020, 17:16
Denis Godorozea
Un nou accident cu implicarea pilotului automat Tesla a avut loc în SUA. De această dată electromobilul s-a izbit de un Dodge Charger poliţienesc. În acest caz, însă, şoferul merită un premiu pentru prostia anului, or din cele relatate forţelor de ordine, el nu a reuşit să reacţioneze pentru că în acest timp privea un film! Ambele automobile au fost avariate grav, dar din fericire nimeni nu a avut de suferit.
Accidentul a avut loc pe o autostradă în apropiere de Nash County, Carolina de Nord. Electromobilul avea sistemul de pilot automat, care din motive necunoscute încă nu a reacţionat la prezenţa unei maşini de poliţie în faţă, iar astfel s-a izbit violent în posteriorul Charger-ului. Accidentul nu s-a soldat cu victime sau traumatisme, însă maşinile nu şi-au putut continua drumul — Tesla Model S a rămas cu partea frontală avariată, pe când posteriorul Charger-ului poliţienesc a fost avariat puternic, maşina fiind lipsită chiar de roata stânga spate.
Şoferul nu a fost în stare de ebrietate, dar a neglijat ruşinos regulile de circulaţie şi bun simţ, or după ce a inclus pilotul automat a decis să privească un film pe smartphone. Potrivit versiunii preliminare enunţate de poliţie, pilotul automat nu a reacţionat corect pentru că maşina se deplasa pe o bandă care lua sfârşit. Într-o astfel de situaţie un şofer în mod normal ar fi schimbat banda de circulaţie, asigurându-se de siguranţa manevrei. Nu şi pilotul automat, chiar şi cel de Tesla, care nu este încă complet independent.
0
6,663
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!