(VIDEO) Cum arată motorul unei Toyota Camry căreia nu i s-a schimbat uleiul niciodată în 160,000 km?

19 August 2020, 11:48
Redacţia PiataAuto.md
De curând vă arătam cazul unui Subaru cumpărat nou din showroom, care a fost exploatat de proprietară de la 0 la peste 36,000 km fără nici un schimb de ulei. Impresionant, dar au existat şi comentarii care spuneau că pentru unele maşini europene acest interval n-ar fi prea departe de cel recomandat.
Astăzi, însă, vă aducem în atenţie un caz dus la extremul absolut. Un mecanic din SUA a primit o Toyota Camry pentru mai multe lucrări, care avea pe bord 180,000 mile, echivalentul a 290,000 km. După ce s-a crucit de starea jalnică şi batjocoritoare în care proprietarul maşinii a adus interior,ul după ce a constatat că toate amortizoarele sunt uzate, cea mai de coşmar parte a fost motorul, uleiul din care n-a fost schimbat deloc pentru ultimele 100,000 mile, sau cam 160,000 km! Şi pernele de susţinere a motorului erau complet uzate, dar cea mai înfricoşătoare privelişte era la interiorul motorului, acolo unde practic nu mai rămăseseră decât urme de ulei lichid.
Şi pentru ca această situaţie absurdă să fie completă, trebuie să menţionăm că nici mecanicul care filmează nu lucrează tocmai la cele mai înalte standarde, ci mai degrabă e un soi de variantă mai ieftină, de cartier, care repară maşini în faţa casei sale. Că dacă tot s-a zgârcit proprietarul de Toyota să investească măcar vreun dolar în deservirea maşinii sale în ultimele 100 mii mile, doar n-avea s-o ducă acum la un service oficial, sau măcar unul civilizat şi decent, nu? Tot unde e mai ieftin a venit. Aşa că o să vedem că mecanicul bate cu ciocanul, montează garnituri noi pe capacul nespălat al blocului motor şi multe alte absurdităţi pe care cu siguranţă le veţi observa în video-ul de mai jos. Sperăm că cel puţin după ce a deschis motorul şi a schimbat garnitura, a mai schimbat şi uleiul, pentru că în video nu arată asta.

Şi întregul video e un fel de manual despre cum NU trebuie să faci niciodată cu maşina ta... Dar partea cea mai uimitoare e că motorul V6 al acestei Camry abuzate nemilos a resistat până acum!
0
5,584
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!