(VIDEO) Experiment: cât poţi merge cu lampa de rezervă de combustibil aprinsă?

1 August 2020, 12:11
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii ştim ce înseamnă când pe cadranele de bord se aprinde martorul rezervei de combustibil: ai cam puţin carburant în rezervor şi ar cam fi cazul să te alimentezi. Am folosit cuvântul ”lampă” în titlu intenţionat în loc de martor, pentru că prin Moldova e mai des folosit acest termen, dar de aici încolo, haideţi să trecem direct la subiect.
Legendele urbane zic că, indiferent de maşină, ar trebui să poţi merge cam încă 100 km din momentul aprinderii acestui martor. Sau, dacă ai un indicator de bord care să-ţi arate autonomia rămasă, el îţi va arăta vreo 90 km rămaşi în momentul aprinderii martorului, dar ulterior, chiar şi după 0 km autonomie pe bord, vei mai putea înainta vreo 10-20 km.

Un experiment făcut în Rusia a pus la treabă câteva modele de automobile pentru a afla din practică răspunsul la această întrebare. Înainte de a te invita să urmăreşti video-ul de mai jos, te îndemnăm să nu repeţi asemenea încercări şi să nu conduci cu combustibilul la limită, pentru că ai putea rămâne pe undeva pe drum, dar mai ales pentru că ai putea dăuna chiar automobilului tău, mai ales dacă e unul mai modern. Şi, pe lângă toate, în viaţa reală numărul kilometrilor pe care-i vei putea parcurge cu rezerva aprinsă va varia mult în funcţie de ritmul şi mediul în care conduci.
Aşadar, în experimentul de mai jos participă o Toyota Land Cruiser Prado cu motor de 4.0 litri, de generaţie precedentă, un Suzuki Grand Vitara şi o Lada 2105. Prima a staţionat Lada, urmată de Toyota, urmată de Suzuki.

Verdict:
- 110.9 km pentru Lada
- 128.8 km pentru Toyota
- 133.9 km pentru Suzuki

Vedeţi întregul experiment haios mai jos.
0
18,003
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!