(VIDEO) Experiment nebun pe exemplul unei Lada 2106: Protejează oare o carcasă de siguranţă de un impact cu un stâlp?

30 August 2020, 14:15
Redacţia PiataAuto.md
Faptul că modelele clasice Lada oferă o siguranţă aproape nulă — o ştim deja cu toţii. Dintre ele, totuşi, 2106 are o siguranţă ceva mai bună, datorită unor bare de ranforsare din construcţia uşilor. Dar totuşi, în acei ani nimeni nu proiecta maşini pentru un impact lateral cu un stâlp, de exemplu.
Unul din cele mai cunoscute canaluri de YouTube din Rusia a făcut un experiment interesant, montând o carcasă adiţională de siguranţă, aşa-numită cuşcă, pe o Lada 2106. Asemenea cuşti sunt recomandate în motorsport, iar în unele competiţii sunt obligatorii. În Rusia aceste modele clasice VAZ sunt populare şi printre tinerii pasionaţi de drifting, întrucât au tracţiune spate, sunt ieftine şi permit modificări cu bani puţini.

Ei bine, dacă faci drifting şi derapezi mult pe lateral, ai mari şanse ca la un moment dat să intri cu partea laterală în ceva, eventual chiar şi într-un stâlp, mai ales dacă eşti unul din acei tineri începători. Aşa că şi acestor tineri le este recomandat să monteze o asemenea cuşcă, măcar una mai elementară. Şi pe internet sunt o mulţime de asemenea carcase de vânzare, pe care poţi să le montezi singur. În Rusia costul unei asemenea piese ar fi de vreo 200 euro maxim, aşa că pare atractiv să optezi pentru o asemenea soluţie. Până la urmă, sunt ţevi groase şi par de încredere, or, cel puţin mult mai de încredere decât montanţii Ladei.

Tocmai o asemenea cuşcă a fost montată pe Lada din acest experiment, iar apoi s-a creat şi scenariul impactului lateral cu un stâlp. Ce-a ieşit din toată treaba? O dezamăgire şocantă chiar şi pentru cei care au organizat totul! Vedeţi rezultatul experimentului în video-ul de mai jos!
0
3,908
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!