(VIDEO) Luau avans pentru a importa maşini de lux şi dispăreau! Poliţia a deconspirat un grup de escroci

21 August 2020, 17:43
Denis Godorozea
Ofiţerii Secţiei investigare infracţiuni a Inspectoratului de Poliţie Centru au deconspirat un grup criminal specializat pe escrocherii pe teritoriul municipiului Chişinău. Infractorii luau avans de la cetăţenii ce-şi doreau un automobil de lux la preţ avantajos pentru a importa maşinile, însă nu-şi mai onorau obligaţiunile şi dispăreau. Culmea este că în toată această afacere obscură au participat persoane condamnate anterior, direct din puşcărie!
Pentru a deconspira activitatea ilegală a grupului criminal, inspectorii au monitorizat bănuiţii termen de o lună de zile. După ce au acumulat probele, inspectorii au dispus reţinerea persoanelor implicate în schemele ilegale — aceştia s-au dovedit a fi cel puţin 5 bărbaţi, originari din raionul Cimişlia, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani. Trei dintre aceste persoane îşi ispăşesc în prezent pedeapsa în penitenciar, de unde coordonau activitatea grupului criminal, în celulele acestora fiind găsite telefoane mobile şi alte obiecte personale interzise.
După cum au stabilit inspectorii, bănuiţii plasau anunţuri pe platforme online, sugerând că prestează servicii de import auto la preţ extrem de avantajos, fiind oferite diverse automobile de lux, care urmau să fie importate din Lituania. Escrocii erau contactaţi de părţile vătămate prin intermediul messenger-elor mobile, iar apoi programau o întâlnire pentru a merge la notar şi de a documenta faptul transmiterii avansului pentru serviciile prestate şi automobilul propriu-zis.
Prejudiciul cauzat de acest grup criminal este estimat la circa 125,000 MDL. Acum bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi indivizii riscă să înfunde puşcăria pe un termen de la 8 la 15 ani. Inspectorii continuă, între timp, investigaţiile pentru a stabili dacă în grup activau şi alte persoane, dar şi solicită persoanelor care au căzut în plasa escrocilor să anunţe poliţia.
0
2,570
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!