(VIDEO) Mini-accident între o bicicletă şi un automobil la un sens giratoriu din Chişinău. Cine are dreptate?

16 August 2020, 19:41
Redacţia PiataAuto.md
Un mic incident produs astăzi la o intersecţie cu sens giratoriu din sectorul Ciocana din Chişinău readuce în prim plan problema bicicliştilor şi a felului în care aceştia se încadrează în traficul general din Chişinău. Doar că de această dată avem reversul monedei, când un şofer l-a nedreptăţit pe biciclist.
Biciclistul circula la sens giratoriu pe banda normală destinată transportului, fiind deja încadrat pe sens, respectiv având prioritate. Şoferului automobilului, însă, nu i-a cedat trecerea, s-a pornit chiar în faţa lui şi astfel un mic accident a fost inevitabil. Şoferul maşinii s-a arătat indignat, acuzând imediat biciclistul, însă se pare că de această dată anume biciclistul a fost cel care avea dreptate, or, acolo unde drumurile nu au piste speciale delimitate pentru biciclişti, bicicletele pot circula pe aceleaşi benzi destinate autovehiculelor, bucurându-se de acelaşi regim de prioritate. Pe lângă toate, un alt fapt admirabil e că biciclistul avea şi cască, aşa cum se cuvine pentru circularea în traficul urban.

Vedeţi toată întâmplarea în filmuleţul de mai jos. Noi zicem că video-ul ar trebuie să ne facă pe toţi să fim mai atenţi la asemenea situaţii, cedându-le trecerea bicicliştilor şi evitând asemenea incidente.

Surda video: Facebook / grupul GBM
0
2,878
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!