(VIDEO) Muncitorul grăbit al unei cariere face drift cu un Caterpillar de 40 tone!

18 August 2020, 17:47
Denis Godorozea
Driftul e o artă specială în sporturile cu motor, artă ce poate fi stăpânită de cei mai iscusiţi piloţi, la volanul bolizilor special pregătiţi. Ei bine, proiectele realizate de maeştrii tuning-ului demonstrează, de fapt, că într-un drift se poate angaja până şi un pick-up monstruos de peste 2 tone, dar nu ne-am fi putut imagina un asemenea exerciţiu cu un camion cu 3 punţi şi aproape 40 tone! Se pare, însă, că acesta este un fenomen mai obişnuit într-o carieră din Marea Britanie...
În clipul video de mai jos vedem un Cat 740, un camion imens de 11 metri în lungime şi 3.5 metri în lăţime, care accelerează în rampă în drum spre excavator, pentru încărcătură. Pentru a grăbi procesul şi a savura din meserie, şoferul s-a aventurat într-un drift controlat şi într-un final poziţionează camionul aproape perfect pentru a fi încărcat. Precizia cu care i-a reuşit manevra nevirosimilă ne face să gândim, că asemenea exerciţii au loc în echipa respectivă nu pentru prima dată! :)

Cat 740 este un camion de carieră, dezvoltat de compania Caterpillar. Maşina uriaşă este propulsată de un propulsor de 15.2 litri, cu 6 cilindri, capabil să dezvolte circa 470 CP şi peste 2,500 Nm cuplu maxim, livrat pe toate cele 6 punţi. În această ipostază camionul cântăreşte circa 40 tone şi este capabil să tracteze o greutate similară.
0
12,882
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!