Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O Lada s-a rupt în două într-un accident din Ungaria, doar că toţi râdeau de ea şi nimeni nu ajuta şoferul

1 August 2020 - 11:02
Ilie Toma
Acum o săptămână vorbeam de un accident grav în România, unde toţi filmau şi discutau, un martor chiar făcând un live pe Facebook, dar nimeni nu acorda primul ajutor victimelor. Un nou caz, niţel diferit, dar cu aceeaşi problemă la rădăcină, s-a produs în Ungaria acum câteva zile.
La 25 iulie, pe traseul dintre localităţile Nemti şi Matraterenye din Ungaria, s-a produs un accident puternic între o Lada ce pare a fi de model 2105 şi un Fiat Punto. În urma impactului puternic Lada s-a rupt pur şi simplu în două, într-un mod spectaculos. Partea sa posterioară a luat cu ea şi o bucată de acoperiş şi a ajuns pe drum într-o poziţie nefirească, ”aşezată” cu posteriorul pe asfalt şi cu rămăşiţele acoperişului în sus.
Cealaltă bucată de Lada, care era compusă din roţile faţă, compartimentul motorului, uşa stângă faţă şi scaunul şoferului, era ceva mai încolo, tot pe asfalt. Celelalte bucăţi ale maşinii s-au împrăştiat la locul accidentului. Fiatul a avut şi el de suferit, ajungând în canal, dar integritateta lui, fireşte, a rămas net superioară.
Paradoxul acestui accident e în altceva, însă. În bucata frontală a Ladei rupte în două era şi scaunul şoferului, iar pe acel scaun era şi şoferul. După puternicul impact, acesta era încă fixat în el, semiconştient, în stare de şoc. În scurt timp, trecătorii cu maşinile pe aici au oprit la vederea scenei accidentului şi, la văzul acestei Lada rupte în două, au început a se amuza pe seama ei şi a filma totul. Au pornit live-urile pe Facebook, video-uri pe TikTok şi Instragram şi aşa mai departe. Nimeni nu se gândise să ajute şoferul din Lada, să-l scoată dintre fiare, ba chiar, culmea, cineva i-a zis în timp ce filma ”Hai, ieşi odată de acolo, ce mai stai?”
Într-un final au venit şi serviciile speciale pentru a acorda ajutorul necesar, dar poliţia maghiară a publicat ulterior un amplu comunicat, declarând că toată viralitatea acestui accident de pe reţelele sociale şi lipsa oricărui ajutor medical la faţa locului e, pe cât de şocantă, pe atât de importantă pentru ca societatea să poată trage nişte lecţii din asta, astfel încât primul imbold la locul unui accident să nu fie scoaterea telefonului din mână pentru a filma, ci acordarea primului ajutor şi grija faţă de oamenii care au avut de suferit într-un accident.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter