(VIDEO) Secretele ultimului supercar cu cutie manuală: Gordon Murray T.50

5 August 2020, 12:01
Denis Godorozea
Designerul ce a creat legendarul McLaren F1, ce a pus pe spate întreaga industrie auto la finalul secolului trecut, prezintă noul său hypercar, Gordon Murray T.50, un adevărat moştenitor al lui F1 şi model ce vine să aniverseze cei 50 de ani de carieră a lui Murray în industria auto. Totodată, acesta se declară a fi ultimul hypercar analog din istorie.
T.50 este un adevărat hypercar purist, conceput după reţeta lui McLaren F1 din 1992. Acesta oferă la bord 3 locuri, precum şi predecesorul ideic, în faţă fiind rezervat un singur loc, poziţionat central, rezervat şoferului. Substratul tehnic, caroseria din fibră de carbon şi lipsa sistemelor periferice la bord i-a asigurat o greutate proprie de doar 986 kg, ce în tandem cu performanţele de top oferite de motor promite caracteristici dinamice impunătoare.
Hypercar-ul este propulsat de un benzinar V12 de 3.9 litri, aspirat natural, amplasat la posterior. Motorul poate ajunge la turaţii maxime de până la 12,100 rpm în doar 0.3 secunde şi promite o putere maximă de 700 CP în regimul de condus de performanţă. În regim de stradă, însă, performanţele acestuia se limitează la 663 CP şi 467 Nm. Mai mult de atât, motorul se cuplează la o cutie manuală cu 6 trepte!
Ei bine, chiar şi fiind un hypercar purist, Gordon Murray T.50 vine cu o serie de tehnologii moderne, mai puţin implementate în masă. De exemplu, în locul oglinzilor retrovizoare exterioare sunt utilizate camere video cu afişaje pe ecrane dedicate la interior. Kit-ul aerodinamic este compus dintr-un difuzor integrat la posterior, dar şi mai incredibil este ventilatorul montat mai sus. În tandem elementele exterioare produc o forţă de apăsare cu 50% mai mare în regimul de condus de performanţă.
Sistemul de frânare este şi el unul performant, capabil să stăpânească acest bolid. Puntea faţă este echipată cu discuri carbon ceramice cu diametru de 370 mm, pe când la posterior discurile sunt de 340 mm. În schimb, şi preţul este pe măsură — Gordon Murray T.50 va costa cel puţin 2.62 milioane euro, fără taxe, iar constructorul planifică să producă doar 100 exemplare.
0
1,974
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!