(VIDEO) Uitaţi de Escalade, aşa vor arăta viitoarele SUV-uri Cadillac, 100% electrice!

7 August 2020, 18:32
Denis Godorozea
Cadillac pune în aplicare planul de electrificare a mărcii. Conform trendurilor de piaţă, constructorul premium american se va lansa în segmentul electromobilelor cu un SUV, numele căruia este Lyriq. Deocamdată, maşina electrică debutează cu statut de prototip, însă ulterior se va transforma într-un model de serie, iar noi anticipăm că în acest drum spre linia de producţie prototipul nu va suferi modificări estetice majore, or, potrivit oficialilor companiei, acesta este apropiat în proporţie de 85% de varianta de serie.
Cadillac Lyriq este printre primele modele bazate pe noua platformă General Motors, concepută special pentru electromobile. Americanii susţin că unul dintre principalele avantaje ale arhitecturii lor este bateria inovativă Ultium, proiectată astfel încât să-i asigure electromobilului un centru de greutate cât mai coborât, respectând normele de siguranţă, chiar şi în cazul unui SUV cu gardă la sol ceva mai mare. Totodată, această baterie are o structură interioară şi componente diferite de cele utilizate de electromobilele General Motors anterior. Dar chiar şi acest lucru nu le-a permis americanilor să obţină cifre record în drept cu caracteristicile de autonomie — bateria cu o capacitate de 100 kWh promite o autonomie de aproximativ 483 kilometri, simţitor mai puţin decât oferă Tesla Model X în interpretarea de top.
În cadrul prezentării americanii au axat atenţia publicului şi pe noul limbaj stilistic, evoluat din designul modelelor existente din gamă, dar totuşi unul nou. Acest stil va fi moştenit de viitoarele modele cu sigla Cadillac. Şi interiorul maşinii surprinde cu picanterii savuroase, precum ecranul central de 33 inch, pe care vor fi afişate datele sistemului multimedia şi informaţiile dedicate şoferului, acestea fiind separate doar digital. Totodată, americanii susţin că acesta este cel mai performant ecran din ceea ce poate oferi acum industria auto, fiind capabil să reproducă până la un miliard de culori. Afară de cele menţionate, Cadillac Lyriq oferă şi un head up display performant, cu afişaje adaptive tridimensionale.
Lyriq va fi primul model din gamă echipat cu sistemul Super Cruise, un soi de pilot automat avansat, capabil nu doar să menţină viteza, distanţa şi banda de circulaţie, dar şi să schimbe banda la solicitarea celui din spatele volanului. Cam aici se limitează informaţiile tehnice pentru Lyriq, însă. Constructorul nu a oferit detalii despre caracteristicile dinamice şi despre sistemul de propulsie. Anticipăm, însă, că SUV-ul va fi disponibil în câteva ipostaze diferite. Cel puţin, vor fi lansate versiuni cu un singur motor electric, dar şi cu tracţiune integrală cu minim două motoare.
Lansarea comercială este planificată pentru anul 2021, iar Lyriq are misiunea de a deveni nava amiral al întregului concern în segmentul electromobilelor, ca cel mai luxos, cel mai mare şi cel mai performant electromobil din portofoliu. În câţiva ani Cadillac vor prezenta şi un succesor electric pentru Escalade.
0
2,040
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!