(VIDEO) VW Golf Country Synchro Mk2 e o bijuterie, iar acest exemplar recondiţionat are un preţ demenţial!

1 August 2020, 18:55
Ilie Toma
Maşina asta e fără îndoială o legendă, un vizionar al timpurilor sale, care merită toată admiraţia! Dar preţul la care au ajuns ofertele de la licitaţie pentru ea întrece orice imaginaţie: la ora la care publicăm acest articol el a trecut de 50,000 euro! Ce e cu maşina asta, de se întâmplă asta? De ce e atât de special un Volkswagen Golf de generaţia a doua, din ediţia Country Synchro?
Foto: VW Golf Country Synchro, exemplarul scos acum la licitaţie, protagonistul istoriei de azi

Bine, pentru început, Volkswagen Golf Mk2 a fost o maşină genială, recunoscută printr-o fiabilitate exemplară, poate cea mai bună fiabilitate a unui model VW din toate timpurile. S-a produs între 1985 şi 1992 într-un număr de peste 6 milioane de exemplare, o cifră pe care şi actualul Golf o poate admira.
Foto: VW Golf Country, imagine din arhiva Volkswagen, din anul 1989, anul lansării lui Golf Country

Dar ceea ce vedeţi aici nu e pur şi simplu un VW Golf Mk2, e un Golf Country, asta fiind o variaţie a lui Golf gândită pentru offroad, înainte ca Volkswagen să aibă orice SUV în gamă. În acele vremuri, dacă un producător crea un alt model derivat din primul, nu se aventura să-l numească diferit, creându-i o mega poveste de marketing, ci îl numea exact aşa cum merita, cu o denumire derivată din modelul prinicipal, în cazul acesta — Golf Country. Dar la numărul de modificări făcute pentru această ediţie, faţă de un Golf normal, această creaţie ar putea întrece orice SUV modern.
Foto: VW Golf Country, imagine din arhiva Volkswagen

În primul rând, Golf Country a fost adaptat de către cei de la Steyr-Daimler din Austria şi a fost construit tot de către ei, la uzina lor din Graz. Şi dacă la auzul cuvintelor Steyr, Daimler, Graz şi Austria v-aţi gândit la G-Class-ul celor de la Mercedes, aţi mers pe calea cea dreaptă: aceeaşi companie a gândit acest sistem de tracţiune integrală pentru Golf şi noua lui suspensie, iar asamblarea lui VW Golf Country avea loc la aceeaşi uzină din Graz la care se producea şi se mai produce Mercedes-Benz G-Class! Iar denumirea Synchro vine de la numele de atunci al sistemului de tracţiune integrală al celor de la VW.
Foto: VW Golf Country, exemplarul protagonist al acestui articol. De aici încolo folosim doar imaginile acestui exemplar.

Aşadar, acest Golf Country era considerat pe atunci o creaţie pentru condiţii medii de offroad, dar avea o gardă la sol de 21 cm, bare de fier adiţionale în spate şi în faţă, protecţii adiţionale pentru motor şi pentru zonele diferenţialelor. Şi, fireşte, tracţiunea integrală Synchro juca un rol important în capacităţile de offroad ale acestui Golf Country. Cu asemenea arsenal azi ar veni echipate doar SUV-urile cu pretenţii de offroad absolut!
Sub capota lui Golf Country se monta îndrăgitul motor pe benzină de 1.8 litri al lui Golf Mk2, care dezvolta 98 CP aici. Doar 7,735 de exempalre de Golf Country Mk2 s-au produs, majoritatea dintre ele fiind cumpărate prin regiunile munţilor Alpi sau de entuziaşti expediţionişti din alte părţi ale lumii.
Maşina despre care vorbim noi azi e un exemplar produs în 1991, care a trecut de curând printr-un proces de restaurare entuziastă a unui youtuber cunoscut în Germania, cu numele public de Mathis Ox. Omul chiar a făcut o treabă bună, transformând mult maşina — spre exemplu din roşie ea a devenit acum bej — dar a făcut-o în direcţia corectă a unei maşini pregătite acum pentru cea mai dură expediţie. A primit şi anvelope corecte, dar şi la partea tehnică germanul a făcut lucrurile corecte. A folosit adesea soluţii noi, spre exemplu a pus lumini adiţionale cu LED-uri, sau a montat un sistem multimedia modern, care să încapă în slotul clasic al unui casetofon de maşină. Într-un cuvânt, n-a vrut neapărat s-o aducă la condiţie originală, de muzeu, ci la o stare tehnică excelentă, folosind tot ce e mai bun din epoca modernă, pentru a-i reda maşinii un spirit de explorator şi mai capabil.
Maşina originală a fost importată din Italia în Germania şi avea 188,000 km la bord. Fiind produsă în 1991, anul viitor ea poate primi statul de vehicul istoric în Germania şi plăcuţe cu indice H, şi tot de anul viitor ea ar putea fi deja importată ca vehicul istoric în Moldova, de exemplu. Oricum, după toate modificările făcute, ea a trecut revizia tehnică foarte aspră a germanilor şi acum e perfect pregătită de drumurile publice şi mai ales de aventuri! După restaurare, Mathis Ox a fost cu maşina sa până în Islanda, pentru a-i pune la treabă spiritul expediţionist, după cum puteţi vedea şi-n video-ul de mai jos!
Şi acum el şi-a unit forţele cu un grup media din Germania şi au scos acest VW Golf Country Synchro Mk2 la vânzare prin licitaţie pe eBay, urmând ca banii acumulaţi din vânzarea Golfului să meargă la o organizaţie caritabilă.
Şi ştiţi, ideea a prins, iar Golful pare să fi intrigat multă lume! Licitaţia a pornit cu un preţ de doar 9,000 euro — ăsta era preţul minim pe care organizatorii sperau să-l ia pe maşină. Până la această oră, însă, s-au făcut peste 100 de mize, iar suma ultimei mize e de 50,050 euro! Deci maşina asta se va vinde deja pentru minim 50 mii euro, dacă în cele 5 zile rămase pentru noi oferte nu vine cineva şi mai nebun, care să ofere un preţ şi mai mare!
0
7,063
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!