Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Versiunea europeană KIA Stonic se lansează cu o motorizare micro-hibridă

6 August 2020 - 09:40
Denis Godorozea
KIA continuă actualizarea modelelor din portofoliul european. După hatch-ul compact Rio, coreenii au aplicat o doză similară de modificări celui mai accesibil SUV din gama europeană, Stonic. Acesta a beneficiat de modificări stilistice minore şi o motorizare nouă, de tip mild-hybrid.
La nivel estetic varianta actualizată Stonic poate fi distinsă doar prin noile elemente LED integrate în faruri şi câteva seturi noi de jante din aliaj, de 16 ţoli. Constructorul a mai suplinit lista nuanţelor disponibile cu câteva variante noi, însă modificările vizuale se limitează aici. De altfel, modificările tehnice sunt la fel de modeste şi ţin în special de apariţia unei motorizări noi, de tip micro-hibrid. O motorizare similară a fost lansată recent şi pentru hatch-ul Rio.
Asta înseamnă că sub capota versiunii electrificate s-a situat benzinarul turbo de 1.0 litri, T-GDi, asistat de un generator-starter cu sistem de 48 V şi o baterie cu capacitate mică. Menirea sistemului este de a reduce nivelul de emisii şi consumul de combustibil, acesta fiind capabil să oprească motorul termic din mers, în timpul frânării, dar şi să-l pornească brusc în timpul accelerării, în cadrul sistemului start/stop. Noua motorizare este disponibilă în două interpretări, cu 100 CP sau 120 CP, şi vine să înlocuiască benzinarul vechi de 1.0 litri din seria Kappa II. Noul motor se cuplează standard la cutia manuală iMT cu 6 trepte, sau opţional la cutia robotizată cu 7 rapoarte.
Lista motorizărilor a fost suplinită cu o nouă variantă pe benzină, ce are la bază unitatea 1.0 Smartstream cu 3 cilindri şi 100 CP la activ. Benzinarul de bază, aspirat natural cu o capacitate cilindrică de 1.2 litri a beneficiat de un sistem de injecţie combinat, ce ar rezulta, teoretic, într-un consum de combustibil redus, însă nu va avea efecte asupra puterii maxime de 84 CP, disponibile anterior.
La interior cumpărătorii vor beneficia de un nou sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch, ce aduce câteva funcţii noi integrate, precum sistem de navigaţie şi comenzi vocale. Interfaţa Apple CarPlay/Android Auto este disponibilă acum wireless. Coreenii raportează îmbunătăţiri la nivelul sistemelor de siguranţă. De exemplu, sistemul de prevenire a impacturilor poate percepe acum şi cicliştii, iar sistemul de pilot semi-automat, ce înglobează un cruise control adaptiv şi sistem de menţinere a benzii de circulaţie, este activ la viteze de până la 180 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter