Volkswagen a dat startul producţiei primului SUV electric ID.4! Urmează Skoda Enyaq

20 August 2020, 16:19
Denis Godorozea
Primul SUV electric din noua gamă Volkswagen ID se lansează oficial în producţia de serie — asamblarea electromobilelor a demarat la uzina germanilor din Zwickau. ID.4 nu a marcat încă premiera mondială, astfel imaginile oficiale publicate de Volkswagen nu surprind în totalitate versiunea de serie. Debutul este programat, însă, pentru cea de-a doua jumătate a lunii septembrie.
Cu ocazia startului producţiei cei de la Volkswagen au emis un comunicat de presă şi un material video dedicate. Germanii au reamintit despre caracteristicile tehnice, anunţate pentru SUV-ul ID.4 anterior. SUV-ul promite o autonomie de până la 500 km, conform standardului de calcul WLTP, în versiunile de top, va fi disponibil cu mai multe motorizări, cele incipiente cu un singur motor electric, montat pe puntea spate, sau cu două motoare în cadrul sistemului electrificat de tracţiune integrală. În configuraţii similare va fi disponibilă, de altfel, şi Skoda Enyaq, care tot va marca premiera în luna septembrie.
Afară de uzina de la Zwickau, SUV-ul ID.4 va fi produs la uzinele germanilor din SUA şi China, acesta fiind şi miza cea mare a constructorului, fiind aticipate vânzări mai mari decât pentru hatch-ul electric ID.3, debutat mai devreme.
0
1,715
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!